Ванільно-шоколадний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Ванільний або шоколадний кекс - це смачно, але звично. А якщо захотілося чогось простого, але цікавого, тоді рекомендую відмінний рецепт, як приготувати ванільно-шоколадний кекс.
Ось так змішавши два види тесту в одній формі, можна отримати щось зовсім відмінне. Така випічка відмінно підійде для частування, а також для сімейних посиденьок. Зробіть для нього молочну глазур або лимонну, а також можна просочити його сиропом.
- Цукор - 2, 5 склянки
- Какао - 0, 5 склянки
- Гаряча кава - 0, 5 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - 3, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 230 грам
- Яйця - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 390 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Шоколадна стружка - 1 Склянка
- Молоко - 1/4 склянки
- Цукрова пудра - 2-2, 5 склянки
1. Змастіть форму для кексу вершковим маслом, посипте борошном і обтрусіть залишки.
2. У сотейник викладіть 0, 5 склянки цукру, 0, 5 склянки какао, гаряча кава, мідь, 0, 5 чайних ложки ванільного екстракту. Надішліть сотейник на вогонь і варіть до утворення однорідної маси, потім видаліть і залиште на час.
3. У чашу міксера викладіть вершкове масло, додайте 2 склянки цукру, збивайте 2 хвилини, потім додайте 2 чайних ложки ванільного екстракт. Вбийте по одному курячі яйця, додайте розпушувач, соду, сіль, в три етапи введіть борошно, чергуючи її з кефіром. Перемішайте гарненько і в останню чергу додайте шоколадну стружку.
4. Викладіть в сотейник з приготованим шоколадним сиропом 1/3 частина тесту, перемішайте гарненько.
5. На дно форми для випічки викладіть половину білого тіста.
6. Поверх білого шару викладіть шоколадне тісто і розрівняйте.
7. Останнім шаром укладіть залишився біле тісто.
8. Скористайтеся лопаткою або ножем, проколіть тісто до дна і в деяких місцях як-би діставайте його з дна, але не перемішуйте.
9. Запікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин.
10. Акуратно видаліть кекси з форми і викладіть на решітку.
11. Змішайте ванільний екстракт з молоком, потім змішайте з цукровою пудрою. Полийте приготовленої глазур'ю остиглий кекс, потім трохи почекайте до її застигання і подавайте кекс до столу.