Яблучний трайфл
(покроковий рецепт з фото)
Я одного разу готувала десерт "трайфл" . Це традиційний англійський десерт, як зрозуміло з назви, з трьох шарів: бісквіт, фруктова прошарок і вершки. Виявилося, що блюдо роблять не тільки в Англії.
Наприклад, в Данії цей рецепт трохи видозмінили, хоча суть залишилася колишньою. Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати яблучний трайфл. Шари будуть зроблені з пюре, горіховою прошарку і жирних вершків. Легкий гарний рецепт підійде для свята, тільки краще його робіть в порційних формах.
- Цукор - 100 грам(50 г - в пюре, 50 г - до горіхів)
- Вода - 50 мілілітрів
- Збиті вершки - 300 мілілітрів
- Funduk - 100 грам
- Яблуко - 5 штук
- Ванільний стручок - 1 штука
1. Яблука промийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками. Викладіть їх в каструлю.
2. Потім додайте до шматочках ваніль, цукор і воду. Варіть інгредієнти, помішуючи, до м'якості.
3. Коли яблука охолонуть, перетворите їх в пюре, прибравши ваніль.
4. Тим часом фундук відправте в духовку при 200 градусах на 10 хвилин.
5. Після цього зніміть з горіхів лушпиння і перекладіть їх на сковороду. Підігрійте фундук з цукром до утворення м'якої карамелі.
6. Тепер перетворите фундук з цукром в крихту в блендері або міксері.
7. Розкладіть десерт шарами: пюре, горіхи, вершки і ще раз в такому ж порядку. Вкрасти пустелі фундук. Трайфл готовий! приємною дегустації!