Рецепт Яблучний соус до м'яса фото

Яблучний соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З яблук можна готувати не тільки варення і компоти, з них виходить просто прекрасний соус для м'яса, птиці, да все, до чого ви зазвичай додаєте соуси.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати яблучний соус, досить простий, але результат чудовий. Поєднання яблук і цибулі в майже рівній кількості робить соус дуже пікантним, а набір спецій - яскравим і неповторним. Обов'язково приготуйте цей яблучний соус.

  • Яблука - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Цукор - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
яблучний соус до м'яса - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
яблучний соус до м'яса - фото крок 2
Лук поріжте великим кубиком.
яблучний соус до м'яса - фото крок 3
Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, поріжте на кубики розміром, як кубики цибулі.
яблучний соус до м'яса - фото крок 4
У каструлю з товстим дном налийте рослинне масло, викладіть цибулю і пасеруйте на середньому вогні до прозорості цибулі.
яблучний соус до м'яса - фото крок 5
Потім додайте яблука і дрібно нарізаний або пропущений через прес часник.
яблучний соус до м'яса - фото крок 6
Також в каструлю відправте рослинне масло, сіль, цукор і спеції. Поставте каструлю на вогонь, доведіть вміст до кипіння і тушкуйте на повільному вогні протягом 30-40 хвилин.
яблучний соус до м'яса - фото крок 7
Соус не повинен надто кипіти, його треба часто помішувати, щоб не пригоріла.
яблучний соус до м'яса - фото крок 8
Готовий соус подрібніть за допомогою блендера, остудіть і можна подавати до столу.
яблучний соус до м'яса - фото крок 9
Смачного вам м'яса і приємного апетиту!

Схожі рецепти