Яблучний соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
З яблук можна готувати не тільки варення і компоти, з них виходить просто прекрасний соус для м'яса, птиці, да все, до чого ви зазвичай додаєте соуси.
Опис приготування:
Рецепт, як приготувати яблучний соус, досить простий, але результат чудовий. Поєднання яблук і цибулі в майже рівній кількості робить соус дуже пікантним, а набір спецій - яскравим і неповторним. Обов'язково приготуйте цей яблучний соус.
- Яблука - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Лук поріжте великим кубиком.
Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, поріжте на кубики розміром, як кубики цибулі.
У каструлю з товстим дном налийте рослинне масло, викладіть цибулю і пасеруйте на середньому вогні до прозорості цибулі.
Потім додайте яблука і дрібно нарізаний або пропущений через прес часник.
Також в каструлю відправте рослинне масло, сіль, цукор і спеції. Поставте каструлю на вогонь, доведіть вміст до кипіння і тушкуйте на повільному вогні протягом 30-40 хвилин.
Соус не повинен надто кипіти, його треба часто помішувати, щоб не пригоріла.
Готовий соус подрібніть за допомогою блендера, остудіть і можна подавати до столу.
Смачного вам м'яса і приємного апетиту!