Яблучний пиріг звичайний
(покроковий рецепт з фото)
Тут я хочу запропонувати вам рецепт, який розповість, як приготувати яблучний пиріг звичайний. Незважаючи на всю простоту, ця випічка виходить красивою, смачною, пишною, з незрівнянним ароматом.
Якщо після 45 хвилин в духовці пиріг залишається трохи блідим, то збільште температуру до 180 градусів і потримайте випічку в духовці ще 5 хвилин. За цей час пиріг повинен встигнути придбати красиву скориночку.
Приємного вам апетиту!
- Борошно - 180 грам
- Вершкове масло - 85 грам
- Цукор - 170 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Яблуко - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
З'єднайте борошно, розпушувач і корицю, Гарненько розмішайте сухі інгредієнти за допомогою віночка.
Окремо з'єднайте масло кімнатної температури і цукор, збийте масу блендером. Цукор повинен розчинитися. Потім сюди додамо яйце і молоко і знову зіб'ємо. Тепер з'єднуємо сухі інгредієнти і молочну масу, замішуємо тісто.
Яблука миємо, очищаємо з них шкірку, нарізати половинки, вичищаємо серцевину, а потім нарізаємо на четвертинки. Залишилося лише порізати яблука акуратними пластинками.
Розігріємо духовку до 175 градусів. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, а потім викладемо туди тісто, а наверх красиво укладемо часточки яблук. Прісиплем яблука корицею і невеликою кількістю цукру. Ставимо в духовку.
Спекти пиріг 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 155 граудсов і печемо ще хвилин 35. Перевіряємо готовність сірником. Подаємо пиріг, давши йому охолонути.