Рецепт Яблучний пиріг звичайний фото

Яблучний пиріг звичайний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Яблука, Яйця
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пироги, Шарлотка

Тут я хочу запропонувати вам рецепт, який розповість, як приготувати яблучний пиріг звичайний. Незважаючи на всю простоту, ця випічка виходить красивою, смачною, пишною, з незрівнянним ароматом.

Якщо після 45 хвилин в духовці пиріг залишається трохи блідим, то збільште температуру до 180 градусів і потримайте випічку в духовці ще 5 хвилин. За цей час пиріг повинен встигнути придбати красиву скориночку.

Приємного вам апетиту!

  • Борошно - 180 грам
  • Вершкове масло - 85 грам
  • Цукор - 170 грам
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Яблуко - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
яблучний пиріг звичайний - фото крок 1
З'єднайте борошно, розпушувач і корицю, Гарненько розмішайте сухі інгредієнти за допомогою віночка.
яблучний пиріг звичайний - фото крок 2
Окремо з'єднайте масло кімнатної температури і цукор, збийте масу блендером. Цукор повинен розчинитися. Потім сюди додамо яйце і молоко і знову зіб'ємо. Тепер з'єднуємо сухі інгредієнти і молочну масу, замішуємо тісто.
яблучний пиріг звичайний - фото крок 3
Яблука миємо, очищаємо з них шкірку, нарізати половинки, вичищаємо серцевину, а потім нарізаємо на четвертинки. Залишилося лише порізати яблука акуратними пластинками.
яблучний пиріг звичайний - фото крок 4
Розігріємо духовку до 175 градусів. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, а потім викладемо туди тісто, а наверх красиво укладемо часточки яблук. Прісиплем яблука корицею і невеликою кількістю цукру. Ставимо в духовку.
яблучний пиріг звичайний - фото крок 5
Спекти пиріг 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 155 граудсов і печемо ще хвилин 35. Перевіряємо готовність сірником. Подаємо пиріг, давши йому охолонути.

Схожі рецепти