Кекс звичайний
(покроковий рецепт з фото)
Для чаю або кави можна зробити найпростіший кекс, без особливих надмірностей. Такий рецепт стане в нагоді до раптового приходу гостей, коли нічого подати до десерту. Спробуйте, як приготувати кекс звичайний.
Продукти для приготування такого кексу часто є в холодильнику у багатьох господинь, тому це відмінний варіант, коли на порозі гості. Його можна спекти в загальній формі або залити в маленькі формочки. Для кексу можна приготувати шоколадну глазур або зробити вершковий крем, але кекс буде смачним і без. Якщо любите дуже солодку випічку, то до кексу можна подати мед або варення.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 штука
- Соняшникова олія - 1/3 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
1. У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо міксером до утворення білої піни.
2. Додаємо упаковку розпушувача, наливаємо склянку кефіру, і соняшникову олію, все ретельно перемішуємо.
3. Форму для кексу змащуємо олією, щоб готовий кекс зручно було діставати. Вливаємо тісто в форму.
4. Відправляємо кекс в розігрітий до 180 градусів духовку на 60 хвилин, перевіряємо готовність зубочисткою. Готовий кекс трохи охолоджуємо, розрізаємо шматочками і подаємо до столу.