Гороховий суп звичайний
(покроковий рецепт з фото)
Потрібна ідея для обіду? Пропоную вам класний варіант, як приготувати гороховий суп звичайний і дійсно дуже смачний. Для всіх шанувальників перших страв рекомендую на замітку!
Супчик в даному випадку виходить дуже насиченим і по-справжньому м'ясним. Втім, можна зварити бульйон на копчених реберцях, наприклад, тоді можете обійтися і без грудинки. Обсмажені овочі, на мій погляд, також опціональний інгредієнт, смак гороху, бульйону і копченостей цілком завершений.
- Горох - 300 грам
- М'ясо на кістці - 0.5 кілограма
- Копченості - 200-300 грам (грудинка)
- Картопля - 3-5 штук
- Сіль і спеції - За смаком (перець, лавровий лист, зелень, часник)
- Морква - 1 штука(+ цибуля за бажанням)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Горох промийте і заздалегідь замочіть в холодній воді. М'ясо вимийте, викладіть в каструлю з водою і відправте на вогонь. Варіть бульйон близько години, а після викладіть в нього горох і продовжуйте варити ще 30-60 хвилин в залежності від гороху.
2. Картопля очистіть, наріжте невеликими кубиками і викладіть в супчик. М'ясо можна акуратно дістати, розрізати порційними шматочками і повернути в каструлю. Подрібнену моркву обсмажте трохи на рослинному маслі і викладіть в каструлю.
3. Слідом додайте нарізану шматочками копчену грудинку. Додати сіль, додайте спеції для смаку і аромату. Варіть супчик на середньому вогні до повної готовності картоплі.
4. Перед подачею за бажанням доповніть суп зеленню.
Смачного!
Смачного!