Рецепт Гороховий суп звичайний фото

Гороховий суп звичайний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Горох
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід
Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Потрібна ідея для обіду? Пропоную вам класний варіант, як приготувати гороховий суп звичайний і дійсно дуже смачний. Для всіх шанувальників перших страв рекомендую на замітку!

Опис приготування:

Супчик в даному випадку виходить дуже насиченим і по-справжньому м'ясним. Втім, можна зварити бульйон на копчених реберцях, наприклад, тоді можете обійтися і без грудинки. Обсмажені овочі, на мій погляд, також опціональний інгредієнт, смак гороху, бульйону і копченостей цілком завершений.

  • Горох - 300 грам
  • М'ясо на кістці - 0.5 кілограма
  • Копченості - 200-300 грам (грудинка)
  • Картопля - 3-5 штук
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, лавровий лист, зелень, часник)
  • Морква - 1 штука(+ цибуля за бажанням)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
гороховий суп звичайний - фото крок 1
1. Горох промийте і заздалегідь замочіть в холодній воді. М'ясо вимийте, викладіть в каструлю з водою і відправте на вогонь. Варіть бульйон близько години, а після викладіть в нього горох і продовжуйте варити ще 30-60 хвилин в залежності від гороху.
гороховий суп звичайний - фото крок 2
2. Картопля очистіть, наріжте невеликими кубиками і викладіть в супчик. М'ясо можна акуратно дістати, розрізати порційними шматочками і повернути в каструлю. Подрібнену моркву обсмажте трохи на рослинному маслі і викладіть в каструлю.
гороховий суп звичайний - фото крок 3
3. Слідом додайте нарізану шматочками копчену грудинку. Додати сіль, додайте спеції для смаку і аромату. Варіть супчик на середньому вогні до повної готовності картоплі.
гороховий суп звичайний - фото крок 4
4. Перед подачею за бажанням доповніть суп зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти