Звичайний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Я знаю, що дуже багато людей люблять пироги з яблуками. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати звичайний яблучний пиріг. Він вийде в міру солодким, пишним і повітряним. Приступаємо до приготування.
Яблучний пиріг - це, мабуть, найпростіше, що зможе приготувати навіть початківець кулінар. Готується він дуже легко, а результат зможе вразити навіть найсильніших скептиків. Пиріг з яблуками відмінно підійде на сніданок до чашечки свіжозвареної чаю і прекрасно урізноманітнює ваш раціон.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Яблука кисло-солодкі - 1200 грам (для начинки)
- Крем - 200 грам
- Цукор - 220 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки (для присипки)
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Першим етапом буде приготування тіста. Для цього змішуємо в окремій ємності просіяне борошно і розпушувач, потім додаємо в цю суміш розм'якшене вершкове масло і сметану. Перемішуємо все гарненько, скачуємо тісто в кулю і відправляємо його в холодильник під плівку на 30 хвилин. Тим часом змішуємо сметану, цукор, яйце і борошно до повного розчинення цукру міксером.
Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Щоб яблука не почорніли, їх можна збризнути лимонним соком.
Тісто дістаємо з холодильника і розгортає в пласт. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, розподіляємо тісто так, щоб вийшли бортики. Поверх тесту розподіляємо яблука, заливаємо все сметаною сумішшю. Розміщуємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.
Готовий пиріг посипаємо меленої корицею і цукровою пудрою! Звичайний яблучний пиріг готовий, смачного!