Рецепт Яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) фото

Яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

До назви пирога я б зробила невелике уточнення: ну зовсім мало тіста і дуже багато яблук! Якщо це у Вашому смаку, то ласкаво просимо до столу! Пиріг дуже нагадує яблука, запечені в карамелі.

Опис приготування:

Кориця вносить свій незабутній смак і аромат, а заливка в кінці приготування дарує пирога чудову карамельну корочку! Настійно рекомендую спробувати! А як приготувати яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) дивіться в покроковому рецепті.

  • Борошно - 60 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Молоко - 90 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач тіста - 10 грам
  • Яблука - 400 грам (вага очищених від серцевини яблук)
  • Цукор - 80 грам (інгредієнти для заливки)
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти!
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 2
Борошно просійте з розпушувачем. Яйця збийте з цукром, потім додайте борошно і розпушувач.
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 3
Влийте в тісто молоко і рослинне масло, знову перемішайте до однорідного стану.
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 4
Яблука ретельно помийте, очистіть від серцевини і наріжте тонкими пластинами, додайте корицю. Все добре перемішайте з тестом.
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 5
Форму (20-22 см) застелите пергаментом, викладіть яблука. Поставте випікатися на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 6
Тим часом приготуємо заливку. Вершкове масло розтопіть і збийте міксером з яйцем і цукром. Безпосередньо перед тим, як виливати на пиріг, збийте ще раз.
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 7
Через 35-40 хвилин дістаньте пиріг з духовки і по всій поверхні ложкою полийте заливкою. Поставте ще на 10-15 хвилин в духовку, щоб заливка схопилася скоринкою.
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 8
Після того, як пиріг охолоне, акуратно зніміть пергамент і подавайте до чаю!
яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти