Яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук)
(покроковий рецепт з фото)
До назви пирога я б зробила невелике уточнення: ну зовсім мало тіста і дуже багато яблук! Якщо це у Вашому смаку, то ласкаво просимо до столу! Пиріг дуже нагадує яблука, запечені в карамелі.
Кориця вносить свій незабутній смак і аромат, а заливка в кінці приготування дарує пирога чудову карамельну корочку! Настійно рекомендую спробувати! А як приготувати яблучний пиріг (трохи тесту, багато яблук) дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно - 60 грам
- Цукор - 70 грам
- Молоко - 90 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Яблука - 400 грам (вага очищених від серцевини яблук)
- Цукор - 80 грам (інгредієнти для заливки)
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти!
Борошно просійте з розпушувачем. Яйця збийте з цукром, потім додайте борошно і розпушувач.
Влийте в тісто молоко і рослинне масло, знову перемішайте до однорідного стану.
Яблука ретельно помийте, очистіть від серцевини і наріжте тонкими пластинами, додайте корицю. Все добре перемішайте з тестом.
Форму (20-22 см) застелите пергаментом, викладіть яблука. Поставте випікатися на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Тим часом приготуємо заливку. Вершкове масло розтопіть і збийте міксером з яйцем і цукром. Безпосередньо перед тим, як виливати на пиріг, збийте ще раз.
Через 35-40 хвилин дістаньте пиріг з духовки і по всій поверхні ложкою полийте заливкою. Поставте ще на 10-15 хвилин в духовку, щоб заливка схопилася скоринкою.
Після того, як пиріг охолоне, акуратно зніміть пергамент і подавайте до чаю!
Смачного!