Яблучний пиріг з вівсяного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Цей чудовий пиріг підкорить своїм яскравим ароматом і багатогранним смаком, адже в ньому вдало поєднуються соковита начинка зі свіжих яблук і розсипчасте тісто, приготоване на основі вівсяних пластівців.
Для приготування такої випічки підійде будь-який сорт яблук, проте, якщо вони будуть досить кислими, то слід трохи збільшити кількість внесеного в начинку цукру або додати натуральний мед, тоді пиріг вийде ще ароматні. Хай щастить!
- Яблука - 600-700 грам
- Пластівці вівсяні тонкого помелу - 200 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам(70 г - в тісто, 30 г - в начинку)
- Цукровий пісок - 100 грам(70 г - в тісто, 30 г - в начинку)
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Ізюм - 50-60 грам
- Апельсин (тільки цедра) - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні продукти. Вівсяні пластівці для приготування тіста повинні бути тонкого помелу (найчастіше, це пластівці швидкого приготування). Також враховуйте, що вершкове масло повинно бути м'яким, тому заздалегідь вийміть його з холодильника.
М'яке вершкове масло (70 г) розітріть з цукровим піском (70 г) до однорідності.
По одному введіть яйця, продовжуючи перемішувати масу ложкою.
Додайте апельсинову цедру в отриману масу і перемішайте.
Всипте вівсяні пластівці в рідку основу і ретельно перемішайте тісто.
Пшеничне борошно з'єднайте з розпушувачем і просійте в вівсяне тісто, перемішайте до однорідного стану.
Приготуйте начинку для пирога, з'єднавши яблука (очищені і порізані на шматочки), промиті родзинки, корицю, цукор (30 г) і розтоплене масло (30 г).
Розділити тісто 3 рівні частини, 1 частина розподіліть по дну підготовленої форми (злегка присипаної борошном).
Поверх шару вівсяного тесту викладіть половину яблучної начинки.
Повторіть шар тіста і начинки, а потім закрийте начинку рештою тіста.
Випікайте яблучний пиріг з вівсяного тесту в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору.
Яблучний пиріг з вівсяного тесту неймовірно смачний як в теплому, так і в холодному вигляді. Приємного чаювання!