Рецепт Яблучний пиріг з вівсяного тесту фото

Яблучний пиріг з вівсяного тесту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цей чудовий пиріг підкорить своїм яскравим ароматом і багатогранним смаком, адже в ньому вдало поєднуються соковита начинка зі свіжих яблук і розсипчасте тісто, приготоване на основі вівсяних пластівців.

Опис приготування:

Для приготування такої випічки підійде будь-який сорт яблук, проте, якщо вони будуть досить кислими, то слід трохи збільшити кількість внесеного в начинку цукру або додати натуральний мед, тоді пиріг вийде ще ароматні. Хай щастить!

  • Яблука - 600-700 грам
  • Пластівці вівсяні тонкого помелу - 200 грам
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам(70 г - в тісто, 30 г - в начинку)
  • Цукровий пісок - 100 грам(70 г - в тісто, 30 г - в начинку)
  • Борошно пшеничне - 70 грам
  • Ізюм - 50-60 грам
  • Апельсин (тільки цедра) - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Вівсяні пластівці для приготування тіста повинні бути тонкого помелу (найчастіше, це пластівці швидкого приготування). Також враховуйте, що вершкове масло повинно бути м'яким, тому заздалегідь вийміть його з холодильника.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 2
М'яке вершкове масло (70 г) розітріть з цукровим піском (70 г) до однорідності.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 3
По одному введіть яйця, продовжуючи перемішувати масу ложкою.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 4
Додайте апельсинову цедру в отриману масу і перемішайте.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 5
Всипте вівсяні пластівці в рідку основу і ретельно перемішайте тісто.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 6
Пшеничне борошно з'єднайте з розпушувачем і просійте в вівсяне тісто, перемішайте до однорідного стану.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 7
Приготуйте начинку для пирога, з'єднавши яблука (очищені і порізані на шматочки), промиті родзинки, корицю, цукор (30 г) і розтоплене масло (30 г).
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 8
Розділити тісто 3 рівні частини, 1 частина розподіліть по дну підготовленої форми (злегка присипаної борошном).
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 9
Поверх шару вівсяного тесту викладіть половину яблучної начинки.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 10
Повторіть шар тіста і начинки, а потім закрийте начинку рештою тіста.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 11
Випікайте яблучний пиріг з вівсяного тесту в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору.
яблучний пиріг з вівсяного тесту - фото крок 12
Яблучний пиріг з вівсяного тесту неймовірно смачний як в теплому, так і в холодному вигляді. Приємного чаювання!

Схожі рецепти