Яблучний пиріг з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Оскільки яблука - це всесезонний фрукт, то найчастіше випікаю десерти саме з їх використанням. Особливою популярністю користується рецепт, як приготувати яблучний пиріг з сирного тесту.
Опис приготування:
Яблука добре поєднуються з пісочним, дріжджовим або іншими видами тіста. Вони добре піддаються тепловій обробці. Я також часто додаю до випічки з яблук інші фрукти і ягоди, особливо мені вдаються пироги з яблуками і сирним тестом. Можна зробити відкритий пиріг або"заховати" яблука всередину, як начинку.
- Сир - 250 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 300 грам
- Ваніль - За смаком
- Яблуко - 250 грам
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів
1. В миску перетираю творог, додаю цукровий пісок, яйця і ванільний цукор, перемішую.
2. Додаю до сирної маси соняшникову олію, збиваю блендером.
3. Борошно заздалегідь просівають і з'єдную з розпушувачем, порційно всипав її до сиру і перемішую, залишаю на півгодини.
4. Яблука мою і розрізаю, вичищаю насіння, потім нарізаю фрукти невеликими шматочками.
5. "Відпочиле" тісто поділяю на 2 частини, одну з яких розкочують і викладаю на деко, застелений пергаментним папером.
6. Викладаю яблука одним шаром. Другий шматок тіста розкочують тонко і нарізаю на фігурні смужки (можна і на звичайні). Викладаю смужки на яблука, защипують з боків.
7. Відправляю пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин, після цього дістаю його і трохи остуджують. Нарізаю пиріг на шматочки і подаю до столу.