Пиріг з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Нескладний, дуже ніжний і неймовірно смачний пиріг з сирного тесту в домашніх умовах можна приготувати з абсолютно будь-якими ягодами або фруктами. Швидко, апетитно - відмінний варіант до чаю.
Перед вами досить простий варіант, як приготувати пиріг з сирного тесту з яблуками і солодкої карамеллю з вершкового масла. Така випічка припаде до смаку як дітям, так і дорослим. Для аромату можете використовувати спеції або цедру цитрусових, наприклад.
- Сир - 150 грам
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Яблуко - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Дві третини вершкового масла з'єднайте з половиною цукру (приблизну кількість, все залежить від ваших смакових уподобань) і розітріть.
2. Масло, що залишилося з цукром відправте в невеликий сотейник і поставте на вогонь. Залиште нудитися до повного розчинення цукру, періодично помішуючи.
3. У мисочку вбийте яйця покладіть сир. Віночком або вилкою збийте все до однорідності. Можете додати трохи ваніліну або кориці для аромату.
4. Всипте просіяне борошно, розпушувач і сіль.
5. Ретельно перемішайте, щоб тісто вийшло без грудочок.
6. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів.
7. Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте невеликими скибочками.
8. Розподіліть їх зверху тесту і при бажанні збризніть соком лимона.
9. Змастіть заздалегідь приготовленої карамеллю з цукру і масла та надішліть в духовку хвилин на 40-45.
10. Ось такий пиріг з сирного тесту в домашніх умовах у вас вийде в результаті. Приємного чаювання!