Пиріг з сиром з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і ніжний пиріг з сирною начинкою. Пиріг виходить не солодкий, але з гарячим і солодким чаєм йде на ура, та й просто як основне блюдо на друге!
Приготувати пиріг з сиром з сирного тесту дуже просто, рецепт з розряду "палочка-виручалочка" і "на швидку руку" . Варіант безпрограшний, пиріг виходить завжди! Дуже смачний, ситний і простий. Настійно рекомендую спробувати! Сир можна брати будь-який або використовувати відразу кілька видів одночасно. Можна додати до начинки 1-2 зубчики часнику, свіжу зелень або улюблені спеції.
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Кунжут - За смаком
- Сир - 250 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте борошно, сир, розм'якшене вершкове масло, нарізане кубиками, одне яйце, сіль і соду.
Замісити м'яке тісто. В процесі якщо необхідно, можна додати ще трохи борошна, тісто не повинно липнути до рук. Зберіть його в кулю, накрийте і дайте полежати 10-15 хвилин.
Для начинки натріть на дрібній тертці сир і додайте до нього сметану.
Розділіть тісто на дві нерівні частини. Одну частину, що трохи більше, розкачайте на присипаної борошном поверхні, за розміром форми. Акуратно перенесіть і сформуйте руками бортики. Форму для випічки попередньо змастіть маслом.
На тісто рівномірно розподіліть начинку.
Розкачайте другу частину тіста і покладіть зверху.
Кінець кліпу, зробіть зверху проколи вилкою для виходу пара, змастіть тісто яєчним жовтком і посипте кунжутом. Випікайте в духовці при температурі 190 градусів протягом 30 хвилин.
Готовий пиріг злегка остудіть, розріжте і подавайте до столу.
Смачного!