Як і багато інших
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, якщо ви були в Литві в Тракаї, то обов'язково пробували караїмські пиріжки - Як і багато інших, які там вважаються місцевою визначною пам'яткою. Пропоную класичний рецепт Кибіна.
Як і багато інших - досить жирне задоволення, проте неймовірно смачне.
Після того, як я вперше спробував їх в Тракаї з очееееень смачним пивом - я закохався в ці караїмські пиріжки назавжди. Потім довго намагався вивідати у місцевих рецепт, але виявилося, що кожна господиня готує їх абсолютно по своєму. В інтернеті знайшов теж велика кількість рецептів. Готував кілька разів різними способами і саме цей рецепт Кибіна здається мені найвдалішим.
За даним рецептом виходить 35 kiʙinov. Кличте друзів, купуйте смачне пиво і влаштовуйте свято живота. Ура!
- Свиняча шия - 1 кілограм (пожирнее)
- Борошно - 1 кілограм
- Цибуля - 4 штуки
- Яйця - 4-5 штук
- Маргарин або вершкове масло - 450 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Сіль, перець, майоран - - За смаком
В зручну глибокий посуд розбиваємо яйця.
Додаємо практично всю сметану (1 велику ложку залишимо для м'яса), чайну ложку солі і збиваємо. До речі один жовток відкладаємо в окремий посуд. Потім додаємо борошно і кубиками нарізане масло або маргарин (кімнатної температури). Все добре замішані.
Тісто має бути м'яким і не прилипати до рук. Кладемо його в поліетиленовий мішечок і прибираємо в холодильник на кілька годин. Можна на всю ніч.
Потім в блендері подрібнюємо цибулю, потім м'ясо.
Змішуємо цибулю і м'ясо, додаємо ложку сметани, сіль, перець, майоран і гарненько все перемішуємо (руками).
Повинна вийти приблизно ось така картина.
Беремо тісто, скачуємо з нього ковбасу, нарізаємо на шматочки і кожен шматочок розгортає в такий млинець.
У центр викладаємо м'ясну начинку.
Заліплює.
Робимо красивий гребінець.
І складаємо на злегка змащений маслом деко. Відправляємо Кибіна в попередньо розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин.
Смачного!