Рецепт Яблучний пай фото

Яблучний пай
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Скрасьте своє чаювання простим яблучним пирогом за класичним рецептом яблучного паю. Просто і швидко, а саме головне - шалено смачно! дивіться рецепт, записуйте його в куховарську книгу!

Опис приготування:

Щоб приготувати яблучний пай, візьміть готове листкове тісто. Краще брати бездріжджове, але і дріжджове тісто теж підійде. Яблука раджу брати кисло-солодкі. Обсмаживши їх в цукрі з корицею, ви позбудетеся від зайвої кислоти, зате смак не буде занадто нудотним. Абрикосовим джемом можете не змащувати, але він додає пирога блиск і додаткову солодкість.

  • Пачка тесту листкового - 1 штука
  • Яблука - 2 штуки
  • Обкладинка - За смаком
  • Печиво - 40-60 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Цукор - За смаком
яблучний пай - фото крок 1
Візьміть печиво, докладний його качалкою в пакеті.
яблучний пай - фото крок 2
Тісто розділяється на дві частини. З більшої частини розкачайте пласт, викладіть у форму для випічки, зробіть бортики.
Рівномірно викладіть печиво.
яблучний пай - фото крок 3
Яблука поріжте на шматочки, шкірку краще очистити. Протушкувати яблука з цукром і корицею, додайте трохи води.
Потім викладіть яблука зверху на печиво. Печиво вбере сік яблучний по час випічки і не дасть тесту розмокнути.
яблучний пай - фото крок 4
Розкачайте другу половину тесту, розріжте його на смужки. Зробіть зі смужок просту грати, змастіть її жовтком.
яблучний пай - фото крок 5
Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Можете потім промазати пиріг джемом абрикосовим.
яблучний пай - фото крок 6
Подавати також можете готовий яблучний пай з морозивом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти