Рецепт Яблучне вино в домашніх умовах фото

Яблучне вино в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 9-10
Час приготування: 75 дн. 5 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати яблучне вино в домашніх умовах. Смачний і дуже цікавий на смак виходить напій, з приємними яблучними нотками і легким смаком. Хто любить сухі вина - вам сюди!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт яблучного вина в домашніх умовах, і я сподіваюся, вам він сподобається так само сильно, як і мені! За смаком він нагадує сидр, ось тільки бульбашок немає. Вони, хто любить сухі десертні вина з фруктовими нотами, обов'язково оцінять смак цього вина. Рекомендую спробувати всім!

Подавайте вино з сирами, десертами і овочевими стравами.

  • Яблука - 10 кілограм (у мене з цієї кількості вийшло 6 літрів соку)
  • Цукор - 1.2 кілограма (по 200 грам на літр соку.)
яблучне вино в домашніх умовах - фото крок 1
1. Яблука ретельно миємо, розрізаємо на половинки і видаляємо серцевини, так як вони дають гіркоту. Тепер зробимо сік з яблук, пропустивши їх через соковижималку або м'ясорубку. Залиште сік, НЕ отцежівая, у відкритій ємності на три дні - вся мезга підніметься, і ви її без праці видаліть.
яблучне вино в домашніх умовах - фото крок 2
2. У вийшов відфільтрований сік додайте цукор. Перелийте все в більшу ємність. Закрийте ємність гідрозатворів і залиште вино настоюватися на місяць.
яблучне вино в домашніх умовах - фото крок 3
3. Підготуємо пляшки: вимиємо їх і добре висушити. Потім акуратно розливаємо вино і закупорюють. Тепер нехай вино настоюється хоча б 2-3 місяці, а краще - більше.
яблучне вино в домашніх умовах - фото крок 4
4. Ну от і все. Наше прекрасне вино готове! Перед вживанням охолоджують його і подавайте до столу.

Схожі рецепти