Xarco vegetarianskij
(покроковий рецепт з фото)
Для харчо характерні пряний і насичений смак, багатий аромат, адже це блюдо прийшло до нас із Грузії. Вся принадність у тому, що його можна їсти в піст. Спробуйте, як приготувати харчо вегетаріанський.
Якщо ви дотримуєтеся оздоровчої або вегетаріанської дієти, то такий рецепт супу харчо допоможе урізноманітнити раціон. Смак цього супу не відрізниш від традиційного, який готується з м'ясом. У ньому багато смакових відтінків і зелені, адже грузинська кухня дуже багата різними спеціями і насиченими гострими смаками.
- Морквина - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Мал - 1/3 склянки
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 L
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Спеції - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
1. Перш за все займемося рисом: промиваємо його до чистої води, а після замочуємо в холодній воді з додаванням щіпки солі на 2 годину.
2. Моркву чистимо і моєму, натираємо на крупній тертці, цибулини чистимо і моєму, нарізаємо невеликим кубиком. У сковороду додаємо оливкового масла, потім кладемо цибулю і моркву, додаємо спеції і обсмажуємо близько п'яти хвилин, потім додаємо томатну пасту і, розмішуючи, прогреваем ще хвилини три.
3. Часник чистимо і подрібнюємо ножем, ні в якому разі не через прес.
4. У каструлю наливаємо воду, відправляємо рис і після закипання варимо 7 хвилин, після цього додаємо піджарку, часник, лавровий лист, після закипання варимо ще 3-5 хвилин. Своїм та дрібно рубаємо зелень, додаємо її в суп і після закипання прибираємо з вогню, накриваємо кришкою і наполягаємо 15 хвилин.
5. Готовий суп обов'язково подаємо гарячим зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!