Рецепт Волован із заварним кремом фото

Волован із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Листкове тісто , Молоко
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Волован
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Чи знаєте ви, що таке воловани? Назва злегка лякає, але насправді це всього лише листкове тісто у вигляді кошичків. Його можна наповнити будь-якою начинкою. Так я і зробила в своєму рецепті.

Опис приготування:

В результаті у мене вийшло легке тістечко, яке"розлетілося" за пару хвилин зі столу. Ви можете дізнатися про те, як приготувати воловани з заварним кремом. Такий десерт доречно буде прикрасити свіжими фруктами або ягодами. Мене радує те, що після з'їденої штучки тяжкості в шлунку немає.

  • Листкове тісто - 600 грам (бездрожжевое)
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 100-150 грам
  • Борошно - 25 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Ванілін - 0, 25 чайних ложки
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
волован із заварним кремом - фото крок 1
Тісто розморозити. Розкачайте його в пласт товщиною 5 мм.
волован із заварним кремом - фото крок 2
З тіста виріжте однакові гуртки, наприклад, склянкою. О пів на гуртків в центрі зробіть дірочки, як на фото.
волован із заварним кремом - фото крок 3
Цілі гуртки наколи виделкою.
волован із заварним кремом - фото крок 4
Потім змастіть їх рослинною олією. Зверху покладіть гуртки з дірочками. Їх теж промажьте маслом.
волован із заварним кремом - фото крок 5
Випікайте воловани при 180 градусах в духовці протягом півгодини.
волован із заварним кремом - фото крок 6
А поки займіться кремом. Жовтки з'єднайте з борошном, ваніліном і цукром.
волован із заварним кремом - фото крок 7
Влейте молоко, збийте майбутній крем віночком до єдиної консистенції.
волован із заварним кремом - фото крок 8
Отриману масу поставте на мінімальний вогонь. Варіть крем до загустіння, постійно помішуючи. Зніміть його з вогню, коли він почне пузиритися.
волован із заварним кремом - фото крок 9
Як тільки крем охолоне, додайте до нього вершкове масло. Збийте інгредієнти міксером.
волован із заварним кремом - фото крок 10
Кондитерським шприцом наповніть воловани заварним кремом. Присипте їх пудрою при подачі.

Схожі рецепти