Волован із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, що таке воловани? Назва злегка лякає, але насправді це всього лише листкове тісто у вигляді кошичків. Його можна наповнити будь-якою начинкою. Так я і зробила в своєму рецепті.
В результаті у мене вийшло легке тістечко, яке "розлетілося" за пару хвилин зі столу. Ви можете дізнатися про те, як приготувати воловани з заварним кремом. Такий десерт доречно буде прикрасити свіжими фруктами або ягодами. Мене радує те, що після з'їденої штучки тяжкості в шлунку немає.
- Листкове тісто - 600 грам (бездрожжевое)
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 100-150 грам
- Борошно - 25 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Ванілін - 0, 25 чайних ложки
- Цукрова пудра - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Тісто розморозити. Розкачайте його в пласт товщиною 5 мм.
З тіста виріжте однакові гуртки, наприклад, склянкою. О пів на гуртків в центрі зробіть дірочки, як на фото.
Цілі гуртки наколи виделкою.
Потім змастіть їх рослинною олією. Зверху покладіть гуртки з дірочками. Їх теж промажьте маслом.
Випікайте воловани при 180 градусах в духовці протягом півгодини.
А поки займіться кремом. Жовтки з'єднайте з борошном, ваніліном і цукром.
Влейте молоко, збийте майбутній крем віночком до єдиної консистенції.
Отриману масу поставте на мінімальний вогонь. Варіть крем до загустіння, постійно помішуючи. Зніміть його з вогню, коли він почне пузиритися.
Як тільки крем охолоне, додайте до нього вершкове масло. Збийте інгредієнти міксером.
Кондитерським шприцом наповніть воловани заварним кремом. Присипте їх пудрою при подачі.