Вівсяне печиво (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяне печиво з молоком не просто смачне частування, це смак мого дитинства! Я його дуже люблю і часто роблю за рецептом, як приготувати вівсяне печиво (простий рецепт). Воно довго зберігає аромат.
Вівсяні пластівці використовуйте звичайні, НЕ миттєвого приготування і не твердих сортів, що вимагають тривалого приготування. Коричневий цукор, звичайно, надає печінкою особливий карамельний присмак, тому намагайтеся його не замінювати. За півгодини у вас повинно вийти близько 20-25 смачних печенюшек.
- Вершкове масло - 0, 5 склянки (м'яке)
- Коричневий цукор - 120-130 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 190 грам
- Вівсяна крупа - 120 грам
- Ром - 4 Ст. Ложки (або коньяк)
1
Ізюм заздалегідь замочіть в невеликій кількості рому або коньяку. В крайньому випадку - в теплій воді.
2
Розм'якшене вершкове масло збийте міксером з цукром і ванільним цукром.
3
Збийте вінчиком яйце, додайте розпушувач, сіль і корицю. З'єднайте з масляною сумішшю.
4
Борошно просійте, частинами відправте її до рідких інгредієнтів і замісити тісто. Потім додайте родзинки.
5
Вівсяні пластівці додайте в самому кінці, інакше тісто виходить жорстким. Сформуйте невеликі кульки і викладіть їх на пергамент.
6
Випікайте при температурі 180 градусів 9-10 хвилин. Печиво має зарум'яниться з боків, а серединка залишиться блідою.