Вівсяна каша з карамеллю і бананом
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяна каша - прекрасний початок дня. Вона приємно обволікає стінки шлунка, дарує відчуття насичення, добре поєднується з фруктами. Розповім, як приготувати вівсяну кашу з карамеллю і бананом.
Замість банана можна використовувати інші фрукти, а також горіхи. Кашу подавайте відразу, поки вона гаряча. Спершу приготуйте банани в карамелі, потім видаліть їх і в цій же каструлі відваріть кашу. Така каша особливо порадує дітей, адже вона солодка, але в той же час корисна і ситна.
- Молоко - 2 склянки
- Вівсянка - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Банан - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Насамперед очистіть банан від шкірки, потім наріжте його тонкими кружечками або шматочками.
2. У сотейнику або в сковороді розтопіть вершкове масло.
3. Додайте до масла нарізані банани, а також столову ложку коричневого цукру.
4. Перемішайте все акуратно, щоб не пошкодити банани, і готуйте пару хвилин.
5. Перекладіть банани в тарілку, а сотейник поверніть на вогонь, влийте в нього молоко.
6. Перемішайте все, щоб карамель розчинилася в молоці.
7. Додайте вівсяні пластівці, цукор, що залишився і корицю.
8. Варіть кілька хвилин до готовності вівсянки.
9. Відразу вилийте кашу в тарілку і прикрасьте бананами, смачного!