Вишневий конфітюр для торта
(покроковий рецепт з фото)
Вишневий конфітюр - чудовий десерт, який відмінно підійде не тільки для торта. Його можна подати з морозивом, а також спекти з ним пироги і пиріжки.
Ароматний, надзвичайно смачний і корисний конфітюр приготувати дуже просто. Замість желатину можна використовувати желирующий цукор, агаг-агар, želfiks. Таким конфитюром можна перешаровують коржі торта, пирога або подавати зі свіжими булочками до чаю і кави.
- Вишня - 700 грам
- Цукор - 500 грам
- Желатин - 20 грам
Підготуйте для конфитюра вишню, цукор і желатин.
У вишні видаліть хвостики. Помийте ягоду в проточній воді.
Викладіть вишню в миску і засипте цукром.
Дайте постояти поки вишня не пустить сік.
Поставте миску з вишнею на плиту. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 25-30 хвилин. У процесі варіння утворюється піна.
Зніміть піну.
Після збийте блендером ягоди з сиропом. Желатин залийте 50 мл. Холодної, кип'яченої води. Дайте постояти 10 хвилин. А після розтопіть в мікрохвиль печі або на водяній бані. Влийте желатин в гарячий конфітюр і добре перемішайте.
Знову зніміть піну.
Викладіть конфітюр в стерилізовані банки і закатати кришками. Переверніть верх дном і накрийте ковдрою до повного охолодження.
Конфітюр зберігайте в прохолодному місці.