Рецепт Вишневий конфітюр для торта фото

Вишневий конфітюр для торта
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Желатин , Вишня
Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки , Джем
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.

Вишневий конфітюр - чудовий десерт, який відмінно підійде не тільки для торта. Його можна подати з морозивом, а також спекти з ним пироги і пиріжки.

Опис приготування:

Ароматний, надзвичайно смачний і корисний конфітюр приготувати дуже просто. Замість желатину можна використовувати желирующий цукор, агаг-агар, želfiks. Таким конфитюром можна перешаровують коржі торта, пирога або подавати зі свіжими булочками до чаю і кави.

  • Вишня - 700 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Желатин - 20 грам
вишневий конфітюр для торта - фото крок 1
Підготуйте для конфитюра вишню, цукор і желатин.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 2
У вишні видаліть хвостики. Помийте ягоду в проточній воді.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 3
Викладіть вишню в миску і засипте цукром.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 4
Дайте постояти поки вишня не пустить сік.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 5
Поставте миску з вишнею на плиту. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 25-30 хвилин. У процесі варіння утворюється піна.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 6
Зніміть піну.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 7
Після збийте блендером ягоди з сиропом. Желатин залийте 50 мл. Холодної, кип'яченої води. Дайте постояти 10 хвилин. А після розтопіть в мікрохвиль печі або на водяній бані. Влийте желатин в гарячий конфітюр і добре перемішайте.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 8
Знову зніміть піну.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 9
Викладіть конфітюр в стерилізовані банки і закатати кришками. Переверніть верх дном і накрийте ковдрою до повного охолодження.
вишневий конфітюр для торта - фото крок 10
Конфітюр зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти