Вишневий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто не любить випити солодкого яскравого компоту в зиязикай день? Такий напій нагадає про літо. Хочу показати, як приготувати вишневий компот на зиму. Можна використовувати свіжу або заморожену вишню.
І в цьому році я теж вирішила порадувати своїх домашніх і накрутила кілька банок напою. Я використовувала простий класичний рецепт, який ми пам'ятаємо ще з дитинства. Трохи кислуватий, а в цілому дуже солодкий і смачний.
Кількість цукру можете збільшити на свій смак.
- Вишня - 800 кілограм
- Цукор - 300 грам
Вишню добре промийте і покладіть в 3-х літрову підготовлену банку. Кількість ягід розраховуйте з обсягу заповнення 1/4 або 1/3 всій банки.
Закип'ятіть воду і залийте банку до верху окропом, прикрийте кришкою і залиште так на 15 хвилин.
Після цього воду з банок злийте в каструлю і додайте до неї цукор. Доведіть рідину до кипіння. А потім залийте її назад в банку.
Після цього закатати банку металевою кришкою і дайте компоту повністю охолонути, поставивши банки догори дном. Взимку відкривайте ароматний компот і насолоджуйтеся напоєм.