Вишневий компот
(покроковий рецепт з фото)
Вишневий компот за цим рецептом можна заготовити на зиму. Якщо ви хочете приготувати компот до столу, то це можна зробити ще простіше і всього за 30 хвилин.
Простой рецепт вишневого компота. Якщо ви хочете просто приготувати напій, а не готувати його на зиму, то в киплячу воду відправте вишню і цукор, provara про 3 хвилин, закрийте кришкою і залиште до повного охолодження. Після цього компот готовий до вживання. В даному рецепті міститься інформація про те, як приготувати вишневий компот на зиму.
- Вишня - 5 кілограм
- Цукор - 3 кілограма
1. У сезон вишні я завжди роблю заготовки на зиму. Вишні ретельно відбираю від зіпсованих ягід і прибираю хвости. Тим часом ставлю у великій ємності воду і чекаю закипання.
2. Беремо чистий стерилізований бутель і засипаємо в нього вишню (щоб вона зайняла третину банки).
3. Заливаємо окропом і даємо постояти близько 5 хвилин.
4. Зливаємо воду назад в ємність, доводимо до кипіння.
5. Додаємо цукор і проварюємо близько хвилини.
6. Заливаємо назад в бутель і закочує стерилізованої кришкою. Перевертаємо банку і вкриваємо. Після повного охолодження (через день-два) оговтується вишневий компот в комору або льох.