Вишневий компот в банку
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки я роблю не часто, так як у мене немає власного саду і великої кількості фруктів і овочів, які можуть зіпсуватися. Але, якщо випадає нагода, то дещо заготовлюю.
Для тих, хто не знає, я поділюся рецептом, як приготувати вишневий компот в банку. Не бійтеся, зробити його не дуже складно. Зате такий напій порадує всю сім'ю в зиязик (і не тільки) пору. Я люблю дістати баночку на Новий рік або в чийсь День народження. Буде дуже приємний бонус до святкової вечері. Кількість інгредієнтів, яке я привела, розраховане на одну трилітрову банку.
- Вишня - 500 грам
- Окріп - 2, 5 L
- Цукор - 1 Склянка
- М'ята - 1 штука
Ягоди добре промийте, очистіть від плодоніжок. Простерилизуйте банку. Викладіть туди вишню.
Додайте гілочку свіжої м'яти. Вона додасть незвичайний відтінок компоту. Всипте в банку цукор. Залийте окропом до половини обсягу. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
Після цього вийміть м'яту і долийте воду до самого верху. Потім загорніть компот і залиште його остуджувати.
Напій можна пити майже відразу, як він остудити. Може зберігається дуже довгий час.