Вишневе варення з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Скоро вже почнеться сезон вишні, а ви поки зберігайте собі цікаві рецептики заготовок, як це варення. Всім раджу обов'язково мати пару баночок цих ласощів. Побалуйте себя!
Для різноманітності можна спробувати додати в варення не темний, а білий шоколад. Думаю, що вийде не тільки смачно, але і красиво. Також внесе сюди цікаву нотку стручок ванілі.
- Вишня - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Шоколад - 70 грам (темний)
1. Видаліть з вишні кісточки, складіть в каструльку, додайте корицю.
2. Додайте цукор і дайте трохи постояти, поки вишня пустить сік.
3. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні, знімаючи піну.
4. Додайте поламаний шоколад. Перемішайте і зніміть з вогню.
5. Розкладіть по стерилізованим баночках. Варення прекрасно зберігається без холодильника.
6. Смачного!