Випічка з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Рецептом цього пирога поділилася зі мною мама. Розповім і вам, як приготувати випічку з джемом. Ви можете використовувати будь-який, що є у вас, або який більше любите. Робиться випічка дуже просто.
Солодкість пирога варіюється від солодощі джему. Робиться він з двох коржів, між якими знаходиться прошарок джему. Верхівку можна натерти на тертці або нарізати тісто шматочками. Прикрашаю пиріг цукровою пудрою, можна обійтися і без неї. Пиріг подають вже остиглим, так набагато смачніше.
- Вершкове масло - 340 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 3 склянки
- Джем з чорної смородини - 1, 5-2 склянки
- Цукрова пудра - За смаком
1
Тісто замісити вручну або за допомогою міксера, другий варіант набагато швидше і простіше. У чашу наріжте вершкове масло, додайте цукор і збийте.
2
Додайте екстракт ванілі, сіль і додайте по столовій ложці борошна, можливо знадобиться трохи менше.
3
Коли тісто почне відходити від боків чаші, вимикайте міксер. Викладіть тісто на стіл і трохи обомніте руками.
4
Розділіть його на 2 частини: одна більша за іншу. Меншу половину загорніть в плівку і відправте в морозильник на півгодини.
5
Другу частину розкачайте за формою дека, але не дуже тонко. Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
6
Дістаньте тісто і викладіть джем, розподіліть по всьому Коржу, залиште по 1 порожньому сантиметру з кожного краю.
7
Дістаньте тісто з морозилки і натріть над джемом, розподіляючи крихту, знову відправте в духовку на 30 хвилин.
8
Гарячий пиріг відразу посипте цукровою пудрою і розріжте шматочками, залиште до охолодження і подавайте до столу.