Рецепт Випічка з джемом фото

Випічка з джемом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Молочні продукти, Вершкове масло, Смородина
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги, Страви з начинкою

Рецептом цього пирога поділилася зі мною мама. Розповім і вам, як приготувати випічку з джемом. Ви можете використовувати будь-який, що є у вас, або який більше любите. Робиться випічка дуже просто.

Солодкість пирога варіюється від солодощі джему. Робиться він з двох коржів, між якими знаходиться прошарок джему. Верхівку можна натерти на тертці або нарізати тісто шматочками. Прикрашаю пиріг цукровою пудрою, можна обійтися і без неї. Пиріг подають вже остиглим, так набагато смачніше.

  • Вершкове масло - 340 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 3 склянки
  • Джем з чорної смородини - 1, 5-2 склянки
  • Цукрова пудра - За смаком
1
Тісто замісити вручну або за допомогою міксера, другий варіант набагато швидше і простіше. У чашу наріжте вершкове масло, додайте цукор і збийте.
2
Додайте екстракт ванілі, сіль і додайте по столовій ложці борошна, можливо знадобиться трохи менше.
3
Коли тісто почне відходити від боків чаші, вимикайте міксер. Викладіть тісто на стіл і трохи обомніте руками.
4
Розділіть його на 2 частини: одна більша за іншу. Меншу половину загорніть в плівку і відправте в морозильник на півгодини.
5
Другу частину розкачайте за формою дека, але не дуже тонко. Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
6
Дістаньте тісто і викладіть джем, розподіліть по всьому Коржу, залиште по 1 порожньому сантиметру з кожного краю.
7
Дістаньте тісто з морозилки і натріть над джемом, розподіляючи крихту, знову відправте в духовку на 30 хвилин.
8
Гарячий пиріг відразу посипте цукровою пудрою і розріжте шматочками, залиште до охолодження і подавайте до столу.

Схожі рецепти