Булочки з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Ніщо так добре не підходить до кави або чаю, як домашні, svezhenykie, тільки витягнуті з духовки булочки з джемом. Перед ароматом свіжих булочок з джемом не встоїть ніхто - стримався!
Булочки з джемом - випічка, смак і запах якої відомий кожному з дитинства. Помічено, що і з віком інтерес до цих булочок практично ні у кого не пропадає, тому булочки з джемом - це завжди бажаний гість під час чаювання. А якщо подавати їх до столу свіжими, тільки-тільки спеченими, то вони здатні зробити справжній фурор - м'які-м'які, з все ще гарячим джемом всередині, присипані цукровою пудрою… Пишу і слинки течуть
- Борошно - 5 склянок
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Молоко тепле - 480 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Ягідний джем - 220 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Всі сухі інгредієнти змішуємо. Потім додаємо тепле молоко, ванілін, яйця, вершкове масло і цедру одного апельсина. Руками месім тісто, потім викладаємо його в змащену маслом миску і залишаємо в тепле місце на 1 час.
Тісто підніметься приблизно вдвічі. Дістаємо його з миски і розгортаємо в пласт товщиною приблизно 1 см.
Нарізаємо тісто на квадратики стороною приблизно в 7 см.
У центр кожного квадратика накладаємо 1-1, 5 чайної ложки ягідного джему.
Звертаємо квадратик, пальцями склеюємо краю. Проробляємо цю процедуру з усіма квадратиками тесту.
Викладаємо згорнуті булочки на змащений маслом деко. Кожну булочку трошки змастити сирим яйцем. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 25-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готові булочки злегка присипати цукровою пудрою і подавати до столу. Іншого вибору у вас немає - всі домашні самі злетяться на запах