Рецепт Вертута з картоплею фото

Вертута з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Вертута

Хоча вертуту з картоплею не можна назвати класичним варіантом, але це все одно неймовірно смачна страва. Ніжне розсипчасте тісто з ароматною начинкою сподобається всім без винятку.

У традиційному молдавському рецепті вертути всередину такого рулету найчастіше кладуть бринзу або м'ясо, але особисто мені більше подобається варіант з звичайної картоплі. Для мене смак цієї начинки якийсь особливо рідний і звичний, та й вся моя родина любить саме його, тому сьогодні я хочу поділитися з вами простим рецептом вертути з картоплею. В принципі, в приготування такої страви немає особливих складнощів, єдине, на що доведеться витратити час і сили, так це на заміс і розкочування тіста, адже його потрібно буде розкачати дуже тонко. Ну а в іншому все простіше простого, вертута з картоплею в домашніх умовах виходить неймовірно смачна, тому, коли я її готую за столом завжди збирається вся родина.

  • Картопля - 8 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Масло рослинне - 50 грам(+ трохи для змазування )
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
вертута з картоплею - фото крок 1
Для початку нам необхідно замісити тісто з борошна, рослинної олії, води і дрібки солі. Воно не повинно бути занадто крутим, тому що його тоді буде досить складно розгортати. Даем готовому тесту постоять 20-25 хвилин, а потім поділяємо його на два рівні частини, з кожної у нас вийде по одній Вертута. Отже, беремо одну частину тіста і розгортаємо її якомога тонше, потім викладаємо на серветку і змащуємо поверхню тесту рослинним маслом.
вертута з картоплею - фото крок 2
Тепер чистимо картоплю, нарізаємо його (сирої) на невеликі кубики і викладаємо на паперовий рушник, щоб він обсох. Ріпчасту цибулю так само режим дрібно, викладаємо його разом з картоплею на пласт з тіста, рівномірно розподіляємо, солимо і перчимо начинку.
вертута з картоплею - фото крок 3
Далі ми піднімаємо край серветки і звертаємо тісто з начинкою рулетом.
вертута з картоплею - фото крок 4
Змащуємо сковороду рослинною олією і викладаємо на неї рулет, звернувши його равликом. Поверхня вертути так само обмазуємо маслом, накриваємо сковорідку кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
вертута з картоплею - фото крок 5
Після закінчення часу виймаємо ароматну вертуту з духовки, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти