Вертута з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хоча вертуту з картоплею не можна назвати класичним варіантом, але це все одно неймовірно смачна страва. Ніжне розсипчасте тісто з ароматною начинкою сподобається всім без винятку.
У традиційному молдавському рецепті вертути всередину такого рулету найчастіше кладуть бринзу або м'ясо, але особисто мені більше подобається варіант з звичайної картоплі. Для мене смак цієї начинки якийсь особливо рідний і звичний, та й вся моя родина любить саме його, тому сьогодні я хочу поділитися з вами простим рецептом вертути з картоплею. В принципі, в приготування такої страви немає особливих складнощів, єдине, на що доведеться витратити час і сили, так це на заміс і розкочування тіста, адже його потрібно буде розкачати дуже тонко. Ну а в іншому все простіше простого, вертута з картоплею в домашніх умовах виходить неймовірно смачна, тому, коли я її готую за столом завжди збирається вся родина.
- Картопля - 8 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Вода - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 50 грам(+ трохи для змазування )
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком