Рецепт Вертикальний «Медовик» фото

Вертикальний «Медовик»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки , Сир , Яйця , Вершкове масло , Мед , Маскарпоне
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Якщо вам подобається пригощати рідних та друзів власноруч приготованими десертів і випічкою, якщо ви не боїтеся труднощів - раджу приготувати цей дуже смачний торт, з легким карамельним смаком.

Опис приготування:

Вам набридли звичайні, класичні тортики і хочеться спробувати що-небудь нове і порадувати рідних черговим власноруч приготованим шедевром? Значить цей рецепт для вас. Адже саме з нього ви дізнаєтеся як приготувати вертикальний"Медовик" і цей торт вразить усіх своєю смаком і видом. Покрутитися доведеться - адже коржі необхідно розкачати дуже-дуже тонко і швидко розрізати їх, поки вони гарячі. Але можна зробити простіше - розділити тісто на 15-16 шматочків, кожен розгортати в смужку потрібної ширини( ширина всіх смужок повинна бути однаковою, а довжина не обов'язково) і відразу ж обрізати, і тільки потім випікати. Ну що, готуємо? :)

  • Борошно пшеничне - 380 грам
  • Вершкове масло - 160 грам(110 - в тісто, 50 - для карамелі)
  • Цукор - 210 грам(100 - для тіста, 110 - для карамелі)
  • Яйця - 150 грам(2 великих, або 3 маленьких)
  • Мед - 70 грам (краще рідкий)
  • Крем 30% - 500-600 грам
  • Вершки - 80 грам(33-35% жирності)
  • Вершковий сир - 120 грам
  • Цукрова пудра - 70-80 грам
  • Сода - 9 грам (чайна ложка)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
вертикальний
1. В першу чергу зваримо карамель для крему. У товстостінну каструльку насипаємо цукор( 110 грам) і на вогні трохи більше середнього нагріваємо. Коли він знизу почне набувати золотистий колір, розмішуємо його дерев'яною лопаткою до розчинення крупинок.
вертикальний
2. Додаємо розтоплене масло( 50 грам) і підігріті градусів до 50 вершки. Інтенсивно розмішуємо на невеликому вогні до повного з'єднання всіх інгредієнтів. Можна додати дрібку солі.
вертикальний
3. Отриману карамель охолоджуємо.
вертикальний
4. Тепер приготуємо карамель для тесту. Так само, як в першому кроці розтопити цукор, що залишився( 100 грам), додамо мед і розмішуємо. І додаємо розтоплене вершкове масло( 110 грам). Інтенсивно розмішуємо до однорідності і потім охолоджуємо приблизно до 50 градусів.
вертикальний
5. У остигнула карамельну масу( якщо у вас утворилися шматочки карамелі, процідіть масу через ситечко) додамо яйця і віночком збиваємо-перемішуємо до однорідності.
вертикальний
6. Додамо соду, гаситься лимонним соком і перемішати.
вертикальний
7. І тепер додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно буде м'яким, не лякайтесь:)
вертикальний
8. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30.
вертикальний
9. Я поділяю тісто 5-6 частин і кожну дуже тонко треба розкачати в тонкий пласт розміром в деко. Я розкотила відразу все 5 частин тесту на аркушах пергаменту, борошно підсипати не потрібно, тісто дуже зручне в роботі. Часто-часто наколює розкачане тісто виделкою.
вертикальний
10. І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці буквально 5 хвилин до золотистого кольору. Поки спечений пласт гарячий, рівняємо краю і розрізаємо його на 3 однакових по ширині частини. У мене ширина кожної частини 9 см.
вертикальний
11. Для крему необхідно збити сметану, вершковий сир, цукрову пудру і частина карамелі( я використовувала всю, мені так смачніше:)
вертикальний
12. Крем збиваємо міксером, він повинен вийти не дуже густим. В оригінальному рецепті в крем додається 30-40 грам карамелі і 100 грам пудри. Пробуйте і додавайте на свій смак.
вертикальний
13. Відпустку 4-5 столових ложок крему для оформлення торта. А що залишився крем розподілимо на все листи-коржі. Я залишаю стільці хвилин 40-50, нехай злегка розмокнуть.
вертикальний
14. Приступаємо до складання торта. Беремо перший змащений і вже м'який лист-корж і звертаємо його рулоном. Не лякайтесь, якщо він ламається, такі листи будуть завертатися красиво. Після кожного обгортання злегка ущільнюйте"рулон" , обтиску його долоньками. Згорнули рулончик - обворачіваем навколо нього наступний змащений пласт і так далі.
вертикальний
15. Щільно обгорніть наш торт харчовою плівкою, встановимо в роз'ємну форму( у мене торт якраз увійшов в форму діаметром 18 см) і відправимо на ніч в холодильник для просочення.
вертикальний
16. Звільняємо торт від плівки і змащуємо з усіх боків залишеним кремом. Обрізки подрібнюємо качалкою в дрібну крихту і обсипаємо торт з боків.
вертикальний
17. Ось такий незвичайний виходить торт, і дуже смачний:)

Схожі рецепти