Вертикальний «Медовик»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається пригощати рідних та друзів власноруч приготованими десертів і випічкою, якщо ви не боїтеся труднощів - раджу приготувати цей дуже смачний торт, з легким карамельним смаком.
Вам набридли звичайні, класичні тортики і хочеться спробувати що-небудь нове і порадувати рідних черговим власноруч приготованим шедевром? Значить цей рецепт для вас. Адже саме з нього ви дізнаєтеся як приготувати вертикальний "медовик" і цей торт вразить усіх своєю смаком і видом. Покрутитися доведеться - адже коржі необхідно розкачати дуже-дуже тонко і швидко розрізати їх, поки вони гарячі. Але можна зробити простіше - розділити тісто на 15-16 шматочків, кожен розгортати в смужку потрібної ширини( ширина всіх смужок повинна бути однаковою, а довжина не обов'язково) і відразу ж обрізати, і тільки потім випікати. Ну що, готуємо? :)
- Борошно пшеничне - 380 грам
- Вершкове масло - 160 грам(110 - в тісто, 50 - для карамелі)
- Цукор - 210 грам(100 - для тіста, 110 - для карамелі)
- Яйця - 150 грам(2 великих, або 3 маленьких)
- Мед - 70 грам (краще рідкий)
- Крем 30% - 500-600 грам
- Вершки - 80 грам(33-35% жирності)
- Вершковий сир - 120 грам
- Цукрова пудра - 70-80 грам
- Сода - 9 грам (чайна ложка)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка