Вершковий кекс «Горілка з лимоном»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже оригінальним виходить кекс, приготований за цим рецептом. Тісто легко замішується, після випічки виходить пухким і вологим. Неперевершений аромат кексу надає лимонна цедра.
Такий смачний і ароматний кекс відмінно підійде для великої компанії. Він відрізняється приємним смаком і легким цитрусовим ароматом. Він ідеально підійде для чаювання або до чашки кави. Щоб дізнатися, як приготувати вершковий кекс "горілка з лимоном", прочитайте цей рецепт.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Лимонна цедра - За смаком
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
- Лимонад - 1 Склянка
- Горілка - 20 мілілітрів
- Борошно - 4 склянки
- Пакетик розпушувача - 1 штука
- Цукрова пудра - 150 грам (глазур)
- Лимонад - 1 Ст. Ложка (глазур)
- Горілка - 1/2 Ст. Ложки (глазур)
Збийте за допомогою міксера сирі курячі яйця з цукром і ваніліном. Потім влийте горілку і перемішайте.
В отриману масу додайте склянку лимонаду. Найкраще підійде "швепс", якому характерна легка гірчинка.
Потім влийте до решти інгредієнтів рослинне масло без запаху. Також, якщо ви хочете домогтися вершкового смаку, ви можете замінити його на розтоплене вершкове.
Змініть насадку на гак, просійте борошно з розпушувачем і цедрою лимона. Частинами додавайте сухі інгредієнти, замісивши тісто, по консистенції нагадує густу сметану.
Візьміть форму для запікання, яка підходить для кексів, наприклад, з отвором посередині. Потім вилийте в форму тісто.
Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте кекс двадцять хвилин. Поки він печеться, приготуйте глазур, змішавши горілку, лимонад і цукрову пудру. Потім готовий і остиглий кекс змастіть глазур'ю і дочекайтеся, поки вона застигне.