Рецепт Вершковий кекс «Горілка з лимоном» фото

Вершковий кекс «Горілка з лимоном»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Кекси

Дуже оригінальним виходить кекс, приготований за цим рецептом. Тісто легко замішується, після випічки виходить пухким і вологим. Неперевершений аромат кексу надає лимонна цедра.

Такий смачний і ароматний кекс відмінно підійде для великої компанії. Він відрізняється приємним смаком і легким цитрусовим ароматом. Він ідеально підійде для чаювання або до чашки кави. Щоб дізнатися, як приготувати вершковий кекс "горілка з лимоном", прочитайте цей рецепт.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Лимонна цедра - За смаком
  • Рослинна олія - 200 мілілітрів
  • Лимонад - 1 Склянка
  • Горілка - 20 мілілітрів
  • Борошно - 4 склянки
  • Пакетик розпушувача - 1 штука
  • Цукрова пудра - 150 грам (глазур)
  • Лимонад - 1 Ст. Ложка (глазур)
  • Горілка - 1/2 Ст. Ложки (глазур)
вершковий кекс
Збийте за допомогою міксера сирі курячі яйця з цукром і ваніліном. Потім влийте горілку і перемішайте.
вершковий кекс
В отриману масу додайте склянку лимонаду. Найкраще підійде "швепс", якому характерна легка гірчинка.
вершковий кекс
Потім влийте до решти інгредієнтів рослинне масло без запаху. Також, якщо ви хочете домогтися вершкового смаку, ви можете замінити його на розтоплене вершкове.
вершковий кекс
Змініть насадку на гак, просійте борошно з розпушувачем і цедрою лимона. Частинами додавайте сухі інгредієнти, замісивши тісто, по консистенції нагадує густу сметану.
вершковий кекс
Візьміть форму для запікання, яка підходить для кексів, наприклад, з отвором посередині. Потім вилийте в форму тісто.
вершковий кекс
Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте кекс двадцять хвилин. Поки він печеться, приготуйте глазур, змішавши горілку, лимонад і цукрову пудру. Потім готовий і остиглий кекс змастіть глазур'ю і дочекайтеся, поки вона застигне.

Схожі рецепти