Венеціанське печиво «Zaletti»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування угорського печива Залетті.
Кількість порцій: 6-8
- Олія - 200 грам
- Пшеничне борошно - 250 грам
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Ізюм - 150 грам
- Ром - 60 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Порошок для випічки - 1 штука

У миску покладіть родзинки і влийте ром і залиште на 30 хвилин. Час від часу помішуйте. Увімкніть духовку і виставите температуру 170 ° С.

Змішайте міксером, цукор і масло, потім додайте яєчний жовток і добре перемішайте.

Просійте борошно з сіллю.

Додайте до масла з цукром і добре переміщайте.

Потім змішайте з родзинками в ромі. Візьміть трохи тесту в руки і якщо воно не тримає форму, додайте трохи вершкового масла. Тісто не повинно розвалюватися.

Розділіть тісто на дві частини і скачайте в невеликі поліна. Потім зробіть їх квадратної форми.

Наріжте скибочки товщиною 1 см.

Покладіть на деко покритий пергаментним папером на відстані 1 см один від одного.

Випікайте 15-20 хвилин. На половині процесу, дістаньте і поверніть лотки, для більш рівномірної випічки.

Дістаньте з духовки і викладіть печиво охолоджуватися (як мінімум 20 хвилин, що б зміцнитися).