Рецепт Великодні паски фото

Великодні паски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Великдень вже наближається! Саме час подбати про хороше рецепті великодніх пасок. Даний спосіб підійде для тих, хто пече паски на всю рідню і навіть більше. Випічка виходить пишною і смачною!

Перед вами простий рецепт приготування великодніх пасок. Йдучи до цієї рецептурою, ви отримаєте гарні і рум'яні паски! Із зазначених інгредієнтів виходить приблизно 12 штук середнього розміру. Сподіваюся, що вам сподобається!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Яйця - 10 штук
  • Вода - 120 грам
  • Маргарин - 400 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 200 грам (попередньо потрібно запарити в окропі)
  • Ванілін - 3 штуки (пакетики)
  • Дріжджі - 20 грам
великодні паски - фото крок 1
Приготовим опару. Просіваємо в глибоку ємність 4 ст.Л. Борошна з дріжджами. Заливаємо теплою водою. Перемішуємо дуже ретельно, приблизно 10 хвилин. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
великодні паски - фото крок 2
Забиваємо в глибоку тарілку яйця, додаємо сіль. Ретельно перемішуємо.
великодні паски - фото крок 3
Борошно, що залишилося змішуємо з шафраном, цукром і ваніліном.
великодні паски - фото крок 4
Робимо в борошні поглиблення і вливаємо опару, що підійшла, а також яйця.
великодні паски - фото крок 5
Починаємо ретельно перемішувати, порційно додаючи маргарин кімнатної температури. Після того, як піде весь маргарин, продовжуємо перемішувати ще 15 хвилин.
великодні паски - фото крок 6
Накриваємо тісто плівкою, ставимо його в холодильник на 4 години або на всю ніч.
великодні паски - фото крок 7
Витягуємо тісто з холодильника і дуже ретельно обминають. Тепер додаємо ізюм (його попередньо потрібно обваляти в борошні). Перемішуємо.
великодні паски - фото крок 8
Форми для випічки застилає пергаментом. Розкладаємо тісто, наповнюючи їх на 1/3. Накриваємо рушником і чекаємо, поки тісто підійде в теплому місці, це займе 35 хвилин.
великодні паски - фото крок 9
Ставимо кулчічі в максимально розігріту духовку на 10 хвилин. Зменшуємо температуру до половини. Випікаємо ще як мінімум 25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка виходить сухою з паски - значить все готово! Витягуємо пасочки з форм і викладаємо остигати на рушник.
великодні паски - фото крок 10
Прикрашаємо паски глазур'ю і солодкої присипкою. Смачного!

Схожі рецепти