Рецепт Великодні паски фото

Великодні паски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Великдень вже наближається! Саме час подбати про хороше рецепті великодніх пасок. Даний спосіб підійде для тих, хто пече паски на всю рідню і навіть більше. Випічка виходить пишною і смачною!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт приготування великодніх пасок. Йдучи до цієї рецептурою, ви отримаєте гарні і рум'яні паски! Із зазначених інгредієнтів виходить приблизно 12 штук середнього розміру. Сподіваюся, що вам сподобається!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Яйця - 10 штук
  • Вода - 120 грам
  • Маргарин - 400 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 200 грам (попередньо потрібно запарити в окропі)
  • Ванілін - 3 штуки (пакетики)
  • Дріжджі - 20 грам
великодні паски - фото крок 1
Приготовим опару. Просіваємо в глибоку ємність 4 ст.Л. Борошна з дріжджами. Заливаємо теплою водою. Перемішуємо дуже ретельно, приблизно 10 хвилин. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
великодні паски - фото крок 2
Забиваємо в глибоку тарілку яйця, додаємо сіль. Ретельно перемішуємо.
великодні паски - фото крок 3
Борошно, що залишилося змішуємо з шафраном, цукром і ваніліном.
великодні паски - фото крок 4
Робимо в борошні поглиблення і вливаємо опару, що підійшла, а також яйця.
великодні паски - фото крок 5
Починаємо ретельно перемішувати, порційно додаючи маргарин кімнатної температури. Після того, як піде весь маргарин, продовжуємо перемішувати ще 15 хвилин.
великодні паски - фото крок 6
Накриваємо тісто плівкою, ставимо його в холодильник на 4 години або на всю ніч.
великодні паски - фото крок 7
Витягуємо тісто з холодильника і дуже ретельно обминають. Тепер додаємо ізюм (його попередньо потрібно обваляти в борошні). Перемішуємо.
великодні паски - фото крок 8
Форми для випічки застилає пергаментом. Розкладаємо тісто, наповнюючи їх на 1/3. Накриваємо рушником і чекаємо, поки тісто підійде в теплому місці, це займе 35 хвилин.
великодні паски - фото крок 9
Ставимо кулчічі в максимально розігріту духовку на 10 хвилин. Зменшуємо температуру до половини. Випікаємо ще як мінімум 25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка виходить сухою з паски - значить все готово! Витягуємо пасочки з форм і викладаємо остигати на рушник.
великодні паски - фото крок 10
Прикрашаємо паски глазур'ю і солодкої присипкою. Смачного!

Схожі рецепти