Великодні паски
(покроковий рецепт з фото)
Великдень вже наближається! Саме час подбати про хороше рецепті великодніх пасок. Даний спосіб підійде для тих, хто пече паски на всю рідню і навіть більше. Випічка виходить пишною і смачною!
Перед вами простий рецепт приготування великодніх пасок. Йдучи до цієї рецептурою, ви отримаєте гарні і рум'яні паски! Із зазначених інгредієнтів виходить приблизно 12 штук середнього розміру. Сподіваюся, що вам сподобається!
- Борошно - 1 кілограм
- Яйця - 10 штук
- Вода - 120 грам
- Маргарин - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Шафран - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 200 грам (попередньо потрібно запарити в окропі)
- Ванілін - 3 штуки (пакетики)
- Дріжджі - 20 грам
Приготовим опару. Просіваємо в глибоку ємність 4 ст.Л. Борошна з дріжджами. Заливаємо теплою водою. Перемішуємо дуже ретельно, приблизно 10 хвилин. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
Забиваємо в глибоку тарілку яйця, додаємо сіль. Ретельно перемішуємо.
Борошно, що залишилося змішуємо з шафраном, цукром і ваніліном.
Робимо в борошні поглиблення і вливаємо опару, що підійшла, а також яйця.
Починаємо ретельно перемішувати, порційно додаючи маргарин кімнатної температури. Після того, як піде весь маргарин, продовжуємо перемішувати ще 15 хвилин.
Накриваємо тісто плівкою, ставимо його в холодильник на 4 години або на всю ніч.
Витягуємо тісто з холодильника і дуже ретельно обминають. Тепер додаємо ізюм (його попередньо потрібно обваляти в борошні). Перемішуємо.
Форми для випічки застилає пергаментом. Розкладаємо тісто, наповнюючи їх на 1/3. Накриваємо рушником і чекаємо, поки тісто підійде в теплому місці, це займе 35 хвилин.
Ставимо кулчічі в максимально розігріту духовку на 10 хвилин. Зменшуємо температуру до половини. Випікаємо ще як мінімум 25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка виходить сухою з паски - значить все готово! Витягуємо пасочки з форм і викладаємо остигати на рушник.
Прикрашаємо паски глазур'ю і солодкої присипкою. Смачного!