Рецепт Великодні лимонні паски фото

Великодні лимонні паски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Фрукти , Лимон
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Великдень - одне з головних християнських свят. Головною стравою і прикрасою пасхального столу є святковий паску. Хочу поділитися з вами рецептом приготування лимонних пасок.

Опис приготування:

Ізюм в паски можна не додавати. Аромат лимона і так робить їх відмінними від звичайних пасок. Ізюм можна замінити на горіхи або цукати, вийде нарядно і смачно!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Яйце - 3 штуки
  • Молоко - 2 склянки
  • Цукор - 150 грам
  • Дріжджі пресовані - 40 грам
  • Лимон - 1-2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Ізюм - 200 грам (по бажанню)
великодні лимонні паски - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
великодні лимонні паски - фото крок 2
Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Додайте м'яке вершкове масло і яйця. Всипте цукор, сіль і підсипати муку.
великодні лимонні паски - фото крок 3
Замісити тісто. Дайте йому постояти в теплі для підходу. На це піде 1-1, 5 годину.
великодні лимонні паски - фото крок 4
Ізюм залийте на 10 хвилин окропом. Потім промийте та висушіть.
великодні лимонні паски - фото крок 5
У підійшло тісто додайте родзинки і цедру лимона.
великодні лимонні паски - фото крок 6
Добре перемішайте.
великодні лимонні паски - фото крок 7
Розкладіть тісто за формами для пасок на 1/2 висоти. Дайте постояти 15-20 хвилин, потім поставте в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 20-30 хвилин.
великодні лимонні паски - фото крок 8
Готові паски остудіть і прикрасьте будь глазур'ю або шоколадом. Приємних свят!

Схожі рецепти