Великодні лимонні паски
(покроковий рецепт з фото)
Великдень - одне з головних християнських свят. Головною стравою і прикрасою пасхального столу є святковий паску. Хочу поділитися з вами рецептом приготування лимонних пасок.
Ізюм в паски можна не додавати. Аромат лимона і так робить їх відмінними від звичайних пасок. Ізюм можна замінити на горіхи або цукати, вийде нарядно і смачно!
- Борошно - 1 кілограм
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 150 грам
- Дріжджі пресовані - 40 грам
- Лимон - 1-2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Ізюм - 200 грам (по бажанню)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Додайте м'яке вершкове масло і яйця. Всипте цукор, сіль і підсипати муку.
Замісити тісто. Дайте йому постояти в теплі для підходу. На це піде 1-1, 5 годину.
Ізюм залийте на 10 хвилин окропом. Потім промийте та висушіть.
У підійшло тісто додайте родзинки і цедру лимона.
Добре перемішайте.
Розкладіть тісто за формами для пасок на 1/2 висоти. Дайте постояти 15-20 хвилин, потім поставте в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 20-30 хвилин.
Готові паски остудіть і прикрасьте будь глазур'ю або шоколадом. Приємних свят!