Рецепт Паски великодні фото

Паски великодні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка

Святкові красиві паски прикрасять стіл і порадують гостей!

Кількість порцій: 8
  • Борошно - 1-1, 5 кілограма
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Дріжджі - 11 грам
  • Яйце - 6-7 штук
  • Цукор - 350 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Ізюм - 150 грам
  • Апельсин - 1 штука
паски великодні - фото крок 1
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 0, 5 кг борошна. Поставити в тепле місце на півгодини.
паски великодні - фото крок 2
Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Білки збити з дрібкою солі в міцну піну.
паски великодні - фото крок 3
У підійшла опару додати жовтки, м'яке вершкове масло, рослинне масло і збиті білки. Добре перемішати.
паски великодні - фото крок 4
Додати решту борошна, замісити тісто. Поставити тісто в тепле місце підніматися. У підійшло тісто додати родзинки і цедру апельсина, перемішати. Дати тісту знову підійти.
паски великодні - фото крок 5
Форми для пасок змастити маслом, викласти тісто на 1/3 форми. Поставити паски в духовку випікатися до готовності. Готові паски покрити цукровою глазур'ю.
паски великодні - фото крок 6
Прикрасити паски за допомогою різнокольорового шоколаду та кондитерської посипання.
Смачного!

Схожі рецепти