Паски великодні
(покроковий рецепт з фото)
Святкові красиві паски прикрасять стіл і порадують гостей!
Кількість порцій: 8
- Борошно - 1-1, 5 кілограма
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі - 11 грам
- Яйце - 6-7 штук
- Цукор - 350 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Ізюм - 150 грам
- Апельсин - 1 штука
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 0, 5 кг борошна. Поставити в тепле місце на півгодини.
Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Білки збити з дрібкою солі в міцну піну.
У підійшла опару додати жовтки, м'яке вершкове масло, рослинне масло і збиті білки. Добре перемішати.
Додати решту борошна, замісити тісто. Поставити тісто в тепле місце підніматися. У підійшло тісто додати родзинки і цедру апельсина, перемішати. Дати тісту знову підійти.
Форми для пасок змастити маслом, викласти тісто на 1/3 форми. Поставити паски в духовку випікатися до готовності. Готові паски покрити цукровою глазур'ю.
Прикрасити паски за допомогою різнокольорового шоколаду та кондитерської посипання.
Смачного!
Смачного!