Рецепт Веганські сир фото

Веганські сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Горіхи , Кешью
Веганські страви
На полуденок
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Для справжніх веганів пропоную вельми простий, але дуже класний варіант, як приготувати веганські сир. Ароматний, ніжний і неймовірно смачний! Це відмінна альтернатива магазинним сирів, пробуйте!

Опис приготування:

1. Для початку потрібно промити горішки під холодною водою. Потім викладіть їх в глибоку миску і залийте водою. Залиште на ніч.

2. Очистіть шматочок імбиру, викладіть його в склянку з гарячою водою. Накрийте і дайте настоятися.

3. Поки можна підготувати спеції. Очистіть кілька зубчиків часнику.

4. Використовуйте для кольору куркуму, шафран і паприка. Для більш пікантного смаку додайте в рецепт приготування веганскої сиру чорний і червоний перець.

5. Злийте з горіхів воду, надішліть їх в чашу блендера (також можна використовувати м'ясорубку, наприклад) разом з усіма спеціями. Подрібніть до стану каші.

6. Вичавіть сік половинки лимона, Додайте його в чашу.

7. Влийте пару ложок олії. В даному випадку веганські сир в домашніх умовах роблю з маслом волоського горіха.

8. Додайте щіпку солі, почніть збивати, поступово додаючи настояну на имбире воду, щоб маса вийшла однорідною. За консистенцією вона повинна бути схожа на дуже густу сметану.

9. Тепер можна перекласти заготовку в форму або на чисту марлю, згорнуту в кілька шарів. Викладіть на друшляк, а зверху встановіть прес.

10. Надішліть масу в холодильник годин на 20.

11. Ось такий класний варіант, як приготувати веганські сир. Коли вийде зайва рідина, акуратно звільніть його від марлі і при бажанні обсипте перцем або іншими спеціями за смаком.

Смачного!

  • Горіхи кешью - 500 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Спеції - 1-1.5 Ст. Ложки (куркума, сіль, перець, імбир)
  • Олія - 2 Ст. Ложки
1. Для початку потрібно промити горішки під холодною водою. Потім викладіть їх в глибоку миску і залийте водою. Залиште на ніч.

2. Очистіть шматочок імбиру, викладіть його в склянку з гарячою водою. Накрийте і дайте настоятися.

3. Поки можна підготувати спеції. Очистіть кілька зубчиків часнику.

4. Використовуйте для кольору куркуму, шафран і паприка. Для більш пікантного смаку додайте в рецепт приготування веганскої сиру чорний і червоний перець.

5. Злийте з горіхів воду, надішліть їх в чашу блендера (також можна використовувати м'ясорубку, наприклад) разом з усіма спеціями. Подрібніть до стану каші.

6. Вичавіть сік половинки лимона, Додайте його в чашу.

7. Влийте пару ложок олії. В даному випадку веганські сир в домашніх умовах роблю з маслом волоського горіха.

8. Додайте щіпку солі, почніть збивати, поступово додаючи настояну на имбире воду, щоб маса вийшла однорідною. За консистенцією вона повинна бути схожа на дуже густу сметану.

9. Тепер можна перекласти заготовку в форму або на чисту марлю, згорнуту в кілька шарів. Викладіть на друшляк, а зверху встановіть прес.

10. Надішліть масу в холодильник годин на 20.

11. Ось такий класний варіант, як приготувати веганські сир. Коли вийде зайва рідина, акуратно звільніть його від марлі і при бажанні обсипте перцем або іншими спеціями за смаком.

Смачного!

Схожі рецепти