Ватрушки з сиром без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушки знайомі більшості людей з самого дитинства. Напевно, це було єдине блюдо, в якому я могла їсти сир раніше. Зараз я його їм в будь-якому вигляді, але від випічки точно ніколи не відмовлюся!
Є кілька варіантів створення подібного страви. Я пропоную той, в якому тесту не треба наполягати, і воно стає всього лише основою. Начинки тут набагато більше! Дізнайтеся і ви про те, як приготувати ватрушки з сиром без дріжджів. За формою ці вироби схожі на розкрилися троянди.
- Сир 9% - 300 грам
- Кефір - 2/3 склянки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Цукор - 8 Ст. Ложок (по 4 ст. Ложки в тісто і в начинку)
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
У глибоку миску просійте борошно. Потім додайте до неї сіль, соду, цукор для тіста. Все перемішайте.
Потім влийте масло і кефір. Замішайте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Залиште його на 20 хвилин, а поки займіться начинкою.
Перетріть разом сир, манку і цукор в єдину консистенцію.
Тепер розділіть тісто на 10 рівних частин. Розкачайте їх в коржики. У центр викладіть начинку, а тісто навколо зберіть у вигляді пелюстків. Для цього надріжте кінці.
Запікайте ватрушки в духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин. Приємного чаювання!