Ватрушки без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушки без дріжджів можна зробити, використовуючи розпушувач для тіста або соду. Таке тісто не вимагає часу, щоб настоятися. Його можна використовувати відразу. Ось спробуйте самі!
Приготувати тісто для ватрушок без дріжджів можна також з сиру. Тісто дуже нагадує пісочне, але обробляти його можна відразу. Використовуйте для замісу тіста соду, погашену в оцті або порошок для розпушення. Якщо будете додавати в начинку родзинки, то обов'язково його распарьте: залийте родзинки окропом і залиште на п'ять хвилин. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 600 грам
- Яйце - 3 штуки(2 шт - в тісто, 1 шт - в начинку.)
- Рослинна олія - 9 Ст. Ложок (тісто)
- Цукор - 250 грам(100г - в тісто, 150г - в начинку.)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сир - 600 грам(300 г - в тісто, 300 г - начинку)
- Ізюм - За смаком
- Жовток - 1 штука (на мастило)
Сир змішати з цукром.
Додати 2 яйця і рослинна олія, борошно і соду. Замісити тісто.
Тісто замісити руками.
Тісто розділити на шматочки, скачати кульки.
А з останків сиру, яйця, 100 грам цукру зробити начинку, за бажанням додайте родзинки.
У тесті за допомогою склянки зробіть поглиблення і покладіть туди сир.
Ватрушки без дріжджів випікайте при 180 градусах 25 хвилин.