Ватрушка-пиріг (проста)
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спекти ватрушки, але немає бажання гратися з маленькими булочками? тоді подивіться, як приготувати ватрушку-пиріг (просту) - величезну ватрушку з повітряним тестом і ніжною сирною масою.
Як завжди, для приготування випічки з сиром найкраще брати сир високої жирності, його легше збити з цукром або сметаною в однорідну ніжну масу. Якщо у вас немає блендера, не впадай у відчай: протріть сир через сито. Ви можете приготувати ще більш смачна страва: додайте в сир жменю подрібнених горіхів, родзинки або цукати. Також можна покрити ватрушку цукровою глазур'ю або розтопленим шоколадом, від цього випічка стане тільки смачніше.
- Борошно - 280 грам
- Цукор - 300 грам(200г в тісто, 100г в начинку)
- Крем - 150 грам
- Сир - 500 грам
- Яйце - 5 штук(4 в тісто, 1 в начинку)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 грам
1. Міксером збийте яйця з цукром до пишної білої маси. Додайте сметану, сіль, борошно і розпушувач. Добре перемішайте - тісто готове.
2. Сир змішайте з цукром, яйцем і ваніліном. Скористайтеся блендером або протріть сир через сито. Дно і боки форми застеліть пергаментом.
3. Вилийте у форму тісто, посередині ложкою акуратно викладіть сирну масу. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
4. Остудіть ватрушку, звільніть від форми і подавайте. Смачного!