Рецепт Ватрушка-пиріг (проста) фото

Ватрушка-пиріг (проста)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вагітним і годуючим
На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою , Ватрушки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете спекти ватрушки, але немає бажання гратися з маленькими булочками? тоді подивіться, як приготувати ватрушку-пиріг (просту) - величезну ватрушку з повітряним тестом і ніжною сирною масою.

Опис приготування:

Як завжди, для приготування випічки з сиром найкраще брати сир високої жирності, його легше збити з цукром або сметаною в однорідну ніжну масу. Якщо у вас немає блендера, не впадай у відчай: протріть сир через сито. Ви можете приготувати ще більш смачна страва: додайте в сир жменю подрібнених горіхів, родзинки або цукати. Також можна покрити ватрушку цукровою глазур'ю або розтопленим шоколадом, від цього випічка стане тільки смачніше.

  • Борошно - 280 грам
  • Цукор - 300 грам(200г в тісто, 100г в начинку)
  • Крем - 150 грам
  • Сир - 500 грам
  • Яйце - 5 штук(4 в тісто, 1 в начинку)
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 грам
ватрушка-пиріг (проста) - фото крок 1
1. Міксером збийте яйця з цукром до пишної білої маси. Додайте сметану, сіль, борошно і розпушувач. Добре перемішайте - тісто готове.
ватрушка-пиріг (проста) - фото крок 2
2. Сир змішайте з цукром, яйцем і ваніліном. Скористайтеся блендером або протріть сир через сито. Дно і боки форми застеліть пергаментом.
ватрушка-пиріг (проста) - фото крок 3
3. Вилийте у форму тісто, посередині ложкою акуратно викладіть сирну масу. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
ватрушка-пиріг (проста) - фото крок 4
4. Остудіть ватрушку, звільніть від форми і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти