Рецепт Пиріг «Ватрушка з сиром» фото

Пиріг «Ватрушка з сиром»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Цей рецепт сподобається всім, хто пам'ятає смак ватрушки з дитинства. Сьогодні я розповім, як приготувати пиріг "ватрушка з сиром" . Блюдо полюблять і дорослі, та діти.

Такий апетитний пиріг відмінно підійде до чаю або кави! незабутній смак, повітряне тісто, ніжна начинка…. Якщо не любите родзинки, додайте в начинку ванільний цукор і корицю, теж вийде ароматно!

  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 1, 5 Ст. Ложки
  • Тепле молоко - 2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 5 склянок
  • Сир - 450 грам
  • Ізюм - 200 грам
  • Вершковий сир - 450 грам
1
У каструлі змішайте дріжджі, тепле молоко і цукор (5 ст. Л.). Перемішуємо ретельно і даємо відпочити в темному місці протягом 15 хвилин.
2
По закінченню часу додаємо в каструлю яйця, цукор (0, 5 ст.), сметану і сіль. Ретельно все перемішуємо, щоб отримати однорідну консистенцію. Поступово вводимо в тісто просіяне борошно, акуратно перемішуючи. У тісто додаємо рослинне масло і починаємо вимішувати. Перемішуємо до тих пір, поки тісто не вийде легким і перестане липнути до рук. Як тільки ви досягнете бажаного результату, тісто потрібно буде прибрати в темне місце на 1 час.
3
Як тільки пройде час, тісто розрізаємо на рівні шматочки і формуємо коржі. Накриваємо рушником і даємо піднятися. Через 30 хвилин робимо в кожній булочці поглиблення, де розташується начинка.
4
Для приготування начинки необхідно змішати сир, яйця і цукор. Додаємо родзинки і ретельно все перемішуємо, потім наповнюємо булочки. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Пиріг готовий, смачного!

Схожі рецепти