Пиріг «Ватрушка з сиром»
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт сподобається всім, хто пам'ятає смак ватрушки з дитинства. Сьогодні я розповім, як приготувати пиріг "ватрушка з сиром" . Блюдо полюблять і дорослі, та діти.
Такий апетитний пиріг відмінно підійде до чаю або кави! незабутній смак, повітряне тісто, ніжна начинка…. Якщо не любите родзинки, додайте в начинку ванільний цукор і корицю, теж вийде ароматно!
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1, 5 Ст. Ложки
- Тепле молоко - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 5 склянок
- Сир - 450 грам
- Ізюм - 200 грам
- Вершковий сир - 450 грам
1
У каструлі змішайте дріжджі, тепле молоко і цукор (5 ст. Л.). Перемішуємо ретельно і даємо відпочити в темному місці протягом 15 хвилин.
2
По закінченню часу додаємо в каструлю яйця, цукор (0, 5 ст.), сметану і сіль. Ретельно все перемішуємо, щоб отримати однорідну консистенцію. Поступово вводимо в тісто просіяне борошно, акуратно перемішуючи. У тісто додаємо рослинне масло і починаємо вимішувати. Перемішуємо до тих пір, поки тісто не вийде легким і перестане липнути до рук. Як тільки ви досягнете бажаного результату, тісто потрібно буде прибрати в темне місце на 1 час.
3
Як тільки пройде час, тісто розрізаємо на рівні шматочки і формуємо коржі. Накриваємо рушником і даємо піднятися. Через 30 хвилин робимо в кожній булочці поглиблення, де розташується начинка.
4
Для приготування начинки необхідно змішати сир, яйця і цукор. Додаємо родзинки і ретельно все перемішуємо, потім наповнюємо булочки. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Пиріг готовий, смачного!