Рецепт Варення зі сливи, яблука і апельсина фото

Варення зі сливи, яблука і апельсина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Апельсин, Слива
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Солодке, Заготовки, Варення

Якщо готуєте варення, сміливо змішуйте будь-які ягоди і фрукти. Експериментуйте зі спеціями і різноманітністю інгредієнтів. Сьогодні розповім про те, як приготувати варення зі сливи, яблука і апельсина.

Варення вийде дуже ароматним завдяки наявності цитрусових. Якщо немає апельсинів, їх можна замінити лимонами. Саме цитрусові привносять не тільки аромат, а й певну терпкість, адже мало хто любить нудотно солодке варення. Використовуйте його для випічки або їжте з чашкою гарячого чаю (особливо в холодну пору).

  • Зливи - 0, 5 кілограма
  • Яблука - 0, 5 кілограма
  • Апельсини - 1 штука
  • Цукровий пісок - 0, 5 кілограма
  • Обкладинка - За смаком
варення зі сливи, яблука і апельсина - фото крок 1
1. Вимийте фрукти, видаліть кісточки зі слив, апельсини використовуйте з шкіркою, наріжте їх. Яблука разом з шкіркою наріжте крупно. Викладіть всі інгредієнти у великій таз або в каструлю.
варення зі сливи, яблука і апельсина - фото крок 2
2. Засипте все цукром, додайте корицю (можна мелену або паличку).
варення зі сливи, яблука і апельсина - фото крок 3
3. Надішліть таз на вогонь і доведіть суміш до кипіння, варіть близько 60 хвилин, час від часу помішуйте.
варення зі сливи, яблука і апельсина - фото крок 4
4. Через 60 хвилин вимкніть вогонь і дайте фруктам повністю охолонути.
варення зі сливи, яблука і апельсина - фото крок 5
5. Знову відправте таз на вогонь і варіть ще 1 час, регулярно перемішуючи його дерев'яною ложкою.
варення зі сливи, яблука і апельсина - фото крок 6
6. Готове варення можна розлити по банках або остудити і зберігати в холодильнику.

Схожі рецепти