Варення зі сливи, яблука і апельсина
(покроковий рецепт з фото)
Якщо готуєте варення, сміливо змішуйте будь-які ягоди і фрукти. Експериментуйте зі спеціями і різноманітністю інгредієнтів. Сьогодні розповім про те, як приготувати варення зі сливи, яблука і апельсина.
Варення вийде дуже ароматним завдяки наявності цитрусових. Якщо немає апельсинів, їх можна замінити лимонами. Саме цитрусові привносять не тільки аромат, а й певну терпкість, адже мало хто любить нудотно солодке варення. Використовуйте його для випічки або їжте з чашкою гарячого чаю (особливо в холодну пору).
- Зливи - 0, 5 кілограма
- Яблука - 0, 5 кілограма
- Апельсини - 1 штука
- Цукровий пісок - 0, 5 кілограма
- Обкладинка - За смаком
1. Вимийте фрукти, видаліть кісточки зі слив, апельсини використовуйте з шкіркою, наріжте їх. Яблука разом з шкіркою наріжте крупно. Викладіть всі інгредієнти у великій таз або в каструлю.
2. Засипте все цукром, додайте корицю (можна мелену або паличку).
3. Надішліть таз на вогонь і доведіть суміш до кипіння, варіть близько 60 хвилин, час від часу помішуйте.
4. Через 60 хвилин вимкніть вогонь і дайте фруктам повністю охолонути.
5. Знову відправте таз на вогонь і варіть ще 1 час, регулярно перемішуючи його дерев'яною ложкою.
6. Готове варення можна розлити по банках або остудити і зберігати в холодильнику.