Варення зі слив на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще, ніж насолодитися смачним варенням в зиязикай ранок? Щоб не забувати смак літніх фруктів взимку, я готую варення зі слив на зиму в домашніх умовах.
Це дуже простий рецепт приготування варення зі слив на зиму. Після того як ми зварили варення, його можна або відразу подавати до столу, або закатати в банки і залишити на зберігання. Банки і даху попередньо треба стерилізувати і просушити!
- Слива - 3 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 1, 5 склянки

Моєму сливи в холодній воді.

Очищаємо сливи від кісточок.

У каструлю з водою заливаємо цукор. Доводимо воду до кипіння.

Після цього закидаємо в каструлю з підцукровані водою сливи і варимо їх протягом 20 хвилин.

Тепер переливаємо все в миску, розмішуємо сливи блендером відправляємо назад в каструлю. Доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і варимо протягом 1 годину. Варення готове, його можна подавати до столу, треба тільки дати йому охолонути.