Варення з яблук в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
У холодну зиязик пору немає нічого кращого чашечки гарячого чаю і ароматного варення до нього. Це варення вариться на основі цукрового сиропу, виходять гарні, прозорі яблучні дольки.
Це класичний рецепт приготування варення з яблук в сиропі. Це варення можна подавати на десерт з ароматним чаєм. Також можна використовувати в якості прикраси, тортів, пироги, тістечок і взагалі всілякої випічки. Дуже добре виглядають яблучні дольки в вигляді начинки відкритих солодких пирогів з будь-яких видів тіста. Гарного дня!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Яблука миємо, сушимо і нарізаємо шматочками, видаливши серцевину.

Щоб яблука не потемніли, можна скропити лимонним соком.

У каструлі з товстим дном зваримо сироп з води і цукру.

Перемішуємо і доводимо до кипіння.

Кладемо яблука.

Акуратно перемішуючи, продовжуємо варити.

Зверху присипаємо цукром і потім доводимо до кипіння. Даємо варення охолонути, на наступний лінь повторюємо процедуру. Яблука стають прозорими, красивого бурштинового кольору.

Готове варення розлийте по стерилізованим банкам або їжте відразу! Смачного!