Варення з айви в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще ніколи не готували варення з айви в сиропі, то обов'язково зробіть це бурштинове ласощі зараз, повірте, ви з першої ложечки полюбите його чудовий смак і неповторний аромат.
Стигла ароматна айва може і не вдарить вас своїм смаком в свіжому вигляді, зате варення з неї виходить знатне, мабуть, найсмачніше з усіх, які я коли-небудь пробувала. Ну а для тих, хто ще не мав щастя поласувати цим смачним десертом, я з задоволенням розповім, як закатати варення з айви в сиропі. Сама технологія його приготування дуже проста, але вам все ж доведеться витратити на це заняття пару годин часу, адже варення вимагає 5-годинної витримки між варінням. Але це якраз той випадок, коли витрачені вами сили і час з лишком компенсуються кінцевим результатом - відмінним пригощанням, приготованим своїм руками. Такого ласощі ви точно не купите в магазині, зате приготувати варення з айви в сиропі в домашніх умовах кожному під силу.
- Айва стигла - 5 кілограм
- Цукор - 6 кілограм
- Вода - 1800 мілілітрів (по 300 мл 1 кг пісочний)