Рецепт Варення з айви в сиропі фото

Варення з айви в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Айва
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Десерти, Варення, Сироп, Цукровий сироп

Якщо ви ще ніколи не готували варення з айви в сиропі, то обов'язково зробіть це бурштинове ласощі зараз, повірте, ви з першої ложечки полюбите його чудовий смак і неповторний аромат.

Стигла ароматна айва може і не вдарить вас своїм смаком в свіжому вигляді, зате варення з неї виходить знатне, мабуть, найсмачніше з усіх, які я коли-небудь пробувала. Ну а для тих, хто ще не мав щастя поласувати цим смачним десертом, я з задоволенням розповім, як закатати варення з айви в сиропі. Сама технологія його приготування дуже проста, але вам все ж доведеться витратити на це заняття пару годин часу, адже варення вимагає 5-годинної витримки між варінням. Але це якраз той випадок, коли витрачені вами сили і час з лишком компенсуються кінцевим результатом - відмінним пригощанням, приготованим своїм руками. Такого ласощі ви точно не купите в магазині, зате приготувати варення з айви в сиропі в домашніх умовах кожному під силу.

  • Айва стигла - 5 кілограм
  • Цукор - 6 кілограм
  • Вода - 1800 мілілітрів (по 300 мл 1 кг пісочний)
варення з айви в сиропі - фото крок 1
Для цього варення потрібно вибирати дуже стиглі плоди без тріщин і інших дефектів. Отже, промиваємо айву під водою, розрізаємо її навпіл і видаляємо серцевину.
варення з айви в сиропі - фото крок 2
Зрізаємо з айви шкірку і викладаємо її в каструльку, м'якоть нарізаємо невеликими шматочками. Тепер заливаємо шкірку водою (1800 мл + 1 склянка) і ставимо каструлю на вогонь, варимо все протягом 3-5 хвилин після закипання.
варення з айви в сиропі - фото крок 3
Тепер акуратно витягаємо шкірку за допомогою шумівки, а в відвар з неї додаємо цукор. Перемішуємо все і ставимо каструльку на плиту, нагріваємо масу на повільному вогні до повного розчинення цукру, варимо сироп 10-15 хвилин.
варення з айви в сиропі - фото крок 4
У киплячий сироп викладаємо часточки айви і доводимо масу до кипіння, варимо пару хвилин і вимикаємо вогонь, залишаємо настоюватися на 5 годин. Після закінчення часу знову ставимо варення на плиту і варимо протягом 5 хвилин, знову наполягаємо його 5 годин, потім в останній раз варимо його 5 хвилин.
варення з айви в сиропі - фото крок 5
Після третього разу варення повинно стати досить густим, тому ми розливаємо його по стерилізованим банкам і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо на добу остигати.

Схожі рецепти