Варення з кабачків в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Варення з кабачків в сиропі виходить золотистим і тягучим. Обов'язково спробуйте його приготувати, байдужим таке варення нікого не залишить. Варити, правда, доведеться в три прийоми. Поїхали!
Це не найшвидший рецепт приготування варення з кабачків з сиропом, але зате таке варення можна зберігати необмежено довго.
- Кабачки - 5 кілограм
- Цукор - 3 кілограма
- Апельсин - 3 штуки
- Лимон - 3 штуки
Якщо кабачки молоді, шкурку можемо залишити. При цьому обов'язково відрізаємо кінці. Самі кабачки нарізаємо півкільцями. Нарізаємо по півтора лимона і апелсіна, попередньо очистивши їх від шкірки. Іншу половину розмішуємо блендером.
Всі інгредієнти, включаючи цукор, засипаємо в одну миску, де даємо кабачкам пустити сік. На це знадобиться приблизно годину часу.
Варимо варення в каструлі на середньому вогні. Щоб варення вийшло смачним, його потрібно варити 3 раза по часу. Після кожної варіння варення має остигати, щоб це відбувалося швидше, можна кожен раз переливати варення в іншу ємність.
Після закінчення переливаємо варення в банки і залишаємо на зберігання в прохолодному місці.