Рецепт Варення з кабачків в сиропі фото

Варення з кабачків в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Десерти , Варення , Сироп
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Варення з кабачків в сиропі виходить золотистим і тягучим. Обов'язково спробуйте його приготувати, байдужим таке варення нікого не залишить. Варити, правда, доведеться в три прийоми. Поїхали!

Опис приготування:

Це не найшвидший рецепт приготування варення з кабачків з сиропом, але зате таке варення можна зберігати необмежено довго.

  • Кабачки - 5 кілограм
  • Цукор - 3 кілограма
  • Апельсин - 3 штуки
  • Лимон - 3 штуки
варення з кабачків в сиропі - фото крок 1
Якщо кабачки молоді, шкурку можемо залишити. При цьому обов'язково відрізаємо кінці. Самі кабачки нарізаємо півкільцями. Нарізаємо по півтора лимона і апелсіна, попередньо очистивши їх від шкірки. Іншу половину розмішуємо блендером.
варення з кабачків в сиропі - фото крок 2
Всі інгредієнти, включаючи цукор, засипаємо в одну миску, де даємо кабачкам пустити сік. На це знадобиться приблизно годину часу.
варення з кабачків в сиропі - фото крок 3
Варимо варення в каструлі на середньому вогні. Щоб варення вийшло смачним, його потрібно варити 3 раза по часу. Після кожної варіння варення має остигати, щоб це відбувалося швидше, можна кожен раз переливати варення в іншу ємність.
варення з кабачків в сиропі - фото крок 4
Після закінчення переливаємо варення в банки і залишаємо на зберігання в прохолодному місці.

Схожі рецепти