Рецепт Варення з абрикосів в сиропі фото

Варення з абрикосів в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Десерти , Варення , Сироп , Цукровий сироп
Кількість порцій: 2
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Якщо включити фантазію, то навіть зі звичайних інгредієнтів можна зробити справжній шедевр, заготовки тут не виняток, тому сьогодні я представляю вам незвичайне варення з абрикосів в сиропі.

Опис приготування:

Абрикоси і різні заготовки з них я любила і робила завжди, але все ж життя повне сюрпризів і, коли думаєш, що начебто вже все спробувала, раптом знаходиться цікавий і незвичайний рецепт. Як тільки я його прочитала, то відразу зрозуміла, що з ним варення вийде точно феєричне, так і вийшло, тому зараз я поділюся цим рецептом з вами і розповім, як закатати варення з абрикосів в сиропі. У ньому все незвично: і спосіб приготування, і аромат, і самі абрикоси, в які ми покладемо мигдаль, - на таке частування не жаль витратити трохи часу і сил. Тому для всіх, хто любить незвичайні страви їх зовсім простих інгредієнтів, я пропоную цей рецепт приготування варення з абрикосів в сиропі.

  • Абрикоси - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Квіти лаванди - 1 щіпка
  • Мигдаль - За смаком
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 1
Я не писала в складі кількість мигдалю, так як його знадобиться рівно стільки, скільки у вас буде абрикосів. Отже, для того щоб очистити мигдаль від лушпиння, заливаємо його окропом і залишаємо хвилин на 15. Потім зливаємо воду і промиваємо горіхи в холодній воді, а потім ще на 15 хвилин заливаємо їх окропом.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 2
Після цієї процедуру лушпиння буде дуже легко зніматися, тому ми без праці очистимо від неї горіхи.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 3
Тепер беремо наші стиглі, але міцні абрикоси і гарненько їх промиваємо.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 4
За допомогою будь-якого довгого тонкого пристосування акуратно витягаємо їх кожного плода кісточку.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 5
А замість неї вставляємо в абрикос один очищений мигдаль. Проробляємо те ж саме з усіма абрикосами.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 6
Лаванду для зручності викладаємо в мішечок з складеної в кілька разів марлі.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 7
Тепер нам необхідно приготувати цукровий сироп, тому ми висипаємо цукор в каструльку і додаємо до нього воду. Ставимо цю масу на вогонь і варимо сироп, помішуючи, до повного розчинення гранул цукру.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 8
У киплячий сироп акуратно по одному викладаємо наші фаршировані абрикоси.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 9
В середину кладемо мішечок з лавандою. Доводимо рідину до кипіння, варимо 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо варення повністю охолонути.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 10
Коли варення охолоне, знову ставимо його на вогонь і варимо хвилин 5-7.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 11
Потім витягуємо мішечок з лавандою, а варення акуратно викладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх щільно кришками.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 12
Варення виходить неймовірно смачне, ароматне і з сюрпризів всередині. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти