Рецепт Варення з абрикосів в сиропі фото

Варення з абрикосів в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Десерти, Варення, Сироп, Цукровий сироп

Якщо включити фантазію, то навіть зі звичайних інгредієнтів можна зробити справжній шедевр, заготовки тут не виняток, тому сьогодні я представляю вам незвичайне варення з абрикосів в сиропі.

Абрикоси і різні заготовки з них я любила і робила завжди, але все ж життя повне сюрпризів і, коли думаєш, що начебто вже все спробувала, раптом знаходиться цікавий і незвичайний рецепт. Як тільки я його прочитала, то відразу зрозуміла, що з ним варення вийде точно феєричне, так і вийшло, тому зараз я поділюся цим рецептом з вами і розповім, як закатати варення з абрикосів в сиропі. У ньому все незвично: і спосіб приготування, і аромат, і самі абрикоси, в які ми покладемо мигдаль, - на таке частування не жаль витратити трохи часу і сил. Тому для всіх, хто любить незвичайні страви їх зовсім простих інгредієнтів, я пропоную цей рецепт приготування варення з абрикосів в сиропі.

  • Абрикоси - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Квіти лаванди - 1 щіпка
  • Мигдаль - За смаком
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 1
Я не писала в складі кількість мигдалю, так як його знадобиться рівно стільки, скільки у вас буде абрикосів. Отже, для того щоб очистити мигдаль від лушпиння, заливаємо його окропом і залишаємо хвилин на 15. Потім зливаємо воду і промиваємо горіхи в холодній воді, а потім ще на 15 хвилин заливаємо їх окропом.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 2
Після цієї процедуру лушпиння буде дуже легко зніматися, тому ми без праці очистимо від неї горіхи.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 3
Тепер беремо наші стиглі, але міцні абрикоси і гарненько їх промиваємо.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 4
За допомогою будь-якого довгого тонкого пристосування акуратно витягаємо їх кожного плода кісточку.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 5
А замість неї вставляємо в абрикос один очищений мигдаль. Проробляємо те ж саме з усіма абрикосами.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 6
Лаванду для зручності викладаємо в мішечок з складеної в кілька разів марлі.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 7
Тепер нам необхідно приготувати цукровий сироп, тому ми висипаємо цукор в каструльку і додаємо до нього воду. Ставимо цю масу на вогонь і варимо сироп, помішуючи, до повного розчинення гранул цукру.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 8
У киплячий сироп акуратно по одному викладаємо наші фаршировані абрикоси.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 9
В середину кладемо мішечок з лавандою. Доводимо рідину до кипіння, варимо 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо варення повністю охолонути.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 10
Коли варення охолоне, знову ставимо його на вогонь і варимо хвилин 5-7.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 11
Потім витягуємо мішечок з лавандою, а варення акуратно викладаємо в стерилізовані банки і закриваємо їх щільно кришками.
варення з абрикосів в сиропі - фото крок 12
Варення виходить неймовірно смачне, ароматне і з сюрпризів всередині. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти