Варення з груш в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Варення в сиропі подобається мені тим, що воно не гірше повидла і, хоча його і треба наполягати протягом доби, рецепт варення з груш в сиропі передбачає не більше 40 хвилин активної готування.
Щоб приготувати варення з груш в сиропі, потрібно вибирати фрукти м'яких сортів. Так як в цьому рецепті груші повинні бути цільними, потрібно обрізати корінці, так як вони неїстівні, а серцевину можна залишити.
- Груша - 1 кілограм
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 200 грам
Груші моєму, проколюємо зубочистками, щоб не лопалися при варінні і обрізаємо.
Доводимо до кип'ятіння цукровий сироп на воді. Опускаємо в нього груші і варимо протягом 5 хвилин.
Ми залишаємо груші в сиропі на добу. Далі варимо все протягом 20-30 хвилин на повільному вогні. Варення готове.
Переливаємо варення в стерилізовані банки. Банки закочує і перевертаємо до охолодження. Зберігати в прохолодному і захищеному від сонячних променів місці.