Рецепт Варення з груш в сиропі фото

Варення з груш в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Десерти , Варення , Сироп
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Варення в сиропі подобається мені тим, що воно не гірше повидла і, хоча його і треба наполягати протягом доби, рецепт варення з груш в сиропі передбачає не більше 40 хвилин активної готування.

Опис приготування:

Щоб приготувати варення з груш в сиропі, потрібно вибирати фрукти м'яких сортів. Так як в цьому рецепті груші повинні бути цільними, потрібно обрізати корінці, так як вони неїстівні, а серцевину можна залишити.

  • Груша - 1 кілограм
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - 200 грам
варення з груш в сиропі - фото крок 1
Груші моєму, проколюємо зубочистками, щоб не лопалися при варінні і обрізаємо.
варення з груш в сиропі - фото крок 2
Доводимо до кип'ятіння цукровий сироп на воді. Опускаємо в нього груші і варимо протягом 5 хвилин.
варення з груш в сиропі - фото крок 3
Ми залишаємо груші в сиропі на добу. Далі варимо все протягом 20-30 хвилин на повільному вогні. Варення готове.
варення з груш в сиропі - фото крок 4
Переливаємо варення в стерилізовані банки. Банки закочує і перевертаємо до охолодження. Зберігати в прохолодному і захищеному від сонячних променів місці.

Схожі рецепти