Рецепт Варення з яблук і горобини фото

Варення з яблук і горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Яблука, Чорноплідна горобина
Літні
Солодке, Заготовки, Варення

Горобина чорна або чорна - дуже корисна і смачна ягода. Варення з аронії відрізняється досить терпким смаком. Для соковитості до неї добре додати кисло-солодке яблуко. Ідеальне поєднання!

Як приготувати варення з яблук і горобини? Аронию слід попередньо замочити в окропі хвилин на п'ять. Ягоди будемо варити за принципом варення-п'ятихвилинки в кілька етапів: залити киплячим сиропом, дати настоятися кілька годин, проварити з яблуками, дати настоятися. Варення виходить казково смачним. Вихід готового варення - 1-1, 2 L.

  • Горобина чорноплідна - 500 грам
  • Яблуко - 500 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Лимон - 2 Ст. Ложки
варення з яблук і горобини - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Аронию зніміть з гілочок. Ягоди і яблука помийте холодною водою.
варення з яблук і горобини - фото крок 2
Опустіть ягоди горобини в окріп на 3-5 хвилини, відкиньте на друшляк.
варення з яблук і горобини - фото крок 3
Зваріть сироп: в каструлі з'єднайте 1 стакан води і цукор (250 г), доведіть до кипіння і на повільному вогні варите протягом 5 хвилин. Надішліть в сироп ягоди горобини, відставте їх на 8 годин.
варення з яблук і горобини - фото крок 4
Яблука очистіть, наріжте кубиками, опустіть в окріп на 5 хвилин, відкиньте на друшляк. У яблучний компот додайте за смаком цукор і випийте.
варення з яблук і горобини - фото крок 5
До горобині додайте цукор, лимонний сік і доведіть до кипіння. Додайте яблука, перемішайте, доведіть до кипіння, варіть протягом 10 хвилин. Відставте варення на ніч.
варення з яблук і горобини - фото крок 6
Вранці доведіть варення до кипіння, розкладіть гарячим по стерилізованим банкам, закрутіть чистими кришками. Зберігайте в темному і прохолодному місці.

Схожі рецепти