Варення з яблук і горобини
(покроковий рецепт з фото)
Горобина чорна або чорна - дуже корисна і смачна ягода. Варення з аронії відрізняється досить терпким смаком. Для соковитості до неї добре додати кисло-солодке яблуко. Ідеальне поєднання!
Як приготувати варення з яблук і горобини? Аронию слід попередньо замочити в окропі хвилин на п'ять. Ягоди будемо варити за принципом варення-п'ятихвилинки в кілька етапів: залити киплячим сиропом, дати настоятися кілька годин, проварити з яблуками, дати настоятися. Варення виходить казково смачним. Вихід готового варення - 1-1, 2 L.
- Горобина чорноплідна - 500 грам
- Яблуко - 500 грам
- Цукор - 350 грам
- Вода - 1 Склянка
- Лимон - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Аронию зніміть з гілочок. Ягоди і яблука помийте холодною водою.
Опустіть ягоди горобини в окріп на 3-5 хвилини, відкиньте на друшляк.
Зваріть сироп: в каструлі з'єднайте 1 стакан води і цукор (250 г), доведіть до кипіння і на повільному вогні варите протягом 5 хвилин. Надішліть в сироп ягоди горобини, відставте їх на 8 годин.
Яблука очистіть, наріжте кубиками, опустіть в окріп на 5 хвилин, відкиньте на друшляк. У яблучний компот додайте за смаком цукор і випийте.
До горобині додайте цукор, лимонний сік і доведіть до кипіння. Додайте яблука, перемішайте, доведіть до кипіння, варіть протягом 10 хвилин. Відставте варення на ніч.
Вранці доведіть варення до кипіння, розкладіть гарячим по стерилізованим банкам, закрутіть чистими кришками. Зберігайте в темному і прохолодному місці.