Рецепт Варення з сухофруктів фото

Варення з сухофруктів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Багато хто знає про користь сухофруктів, але не всі здогадується про те, що з них можна приготувати смачне, ароматне і корисне варення, причому зробити його можна в будь-який час року швидко і без зусиль.

Сухофрукти неймовірно корисні, їх рекомендують їсти як людям з різними захворюваннями, так і абсолютно здоровим людям, в якості профілактики. А в зиязикай час, коли організму потрібна додаткова захист в вигляді вітамінів і корисних мікроелементів, сухофрукти стають просто незамінними. Але є їх в "сиром" вигляді можуть не всі, тому я хочу поділитися з вами відмінним рецептом і розповісти, як приготувати варення з сухофруктів. Це дуже простий варіант, який ви можете використовувати в будь-який час року, адже сухофрукти завжди є у продажу. Я також додаю до них трохи вина для аромату, але ви можете замінити його своїм улюбленим алкоголем, наприклад, бренді або ромом, або ж зовсім виключити його зі складу. В будь-якому випадку, приготувавши варення з сухофруктів в домашніх умовах, ви отримаєте не тільки смачне, але і корисне частування.

  • Чорнослив - 400 грам
  • Чорнослив - 400 грам
  • Інжир - 400 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Вино desertnoe - 150 мілілітрів
  • Гвоздика в бутонах - 6 штук
варення з сухофруктів - фото крок 1
Перед тим як приступити до приготування варення, сухофрукти необхідно на ніч замочити у воді. З ранку зливаємо з них воду і нарізаємо сухофрукти на невеликі шматочки.
варення з сухофруктів - фото крок 2
Бутони гвоздики загортаємо в марлю, щоб потім їх було зручно витягувати з готового варення. При бажанні можете додати до гвоздики ще й паличку кориці, вона додасть відмінний аромат.
варення з сухофруктів - фото крок 3
Тепер викладаємо сухофрукти в каструлю, додаємо цукор, спеції і заливаємо все водою так, щоб рідина була трохи нижче рівня сухофруктів. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо масу до кипіння, варимо її, періодично помішуючи, поки рідина не випарується.
варення з сухофруктів - фото крок 4
Як тільки вся вода википить, наливаємо в каструльку вино, перемішуємо і продовжуємо варити варення до повного випаровування алкоголю. Потім знімаємо каструлю з вогню і витягаємо з неї марлю зі спеціями.
варення з сухофруктів - фото крок 5
Гаряче варення розкладаємо по банках і закриваємо їх кришками. Перевертаємо банки і залишаємо до повного охолодження, потім відправляємо їх на зберігання в холодильник або інше холодне місце. Взимку таке ароматне варення зігріє вас зсередини і налаштує на позитивний лад, смачного!

Схожі рецепти