Рецепт Варення з слив в мультиварці фото

Варення з слив в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо у вас вдома стоїть мультиварка, гріх не скористатися таким корисним приладом. Нижче буде представлений рецепт приготування варення зі слив в мультиварці.

Опис приготування:

Щоб приготувати варення зі слив в мультиварці, бажано спочатку вибрати сливи помягче і свіжіше. Хоча якщо ви любите, щоб варення було якомога більше густим, можна обійтися і жорсткими плодами. Розглянемо рецепт покроково:

1. Моєму сливи в холодній воді. Розриваємо їх руками або розрізаємо на половинки ножем, щоб позбутися від кісточок.

2. Далі слід закинути сливи в чашу мультиварки, засипати весь цукор і залити воду.

3. Варення будемо готувати в режимі"Гасіння" або режимі"Суп" - в залежності від моделі мультиварки. Ставимо таймер на 40 хвилин.

4. Під час готування час від часу відкриваємо кришки і помішувати варення.

5. Волоський горіх обливаємо кип'яченою водою, щоб легше було позбутися від шкірки. Шкірка надає гіркоту смаку, тому вона нам не потрібна.

6. В останні 10 хвилин готування закидаємо в мультиварку ложку какао і волоський горіх. Розмішуємо їх.

7. Коли таймер виключиться, відкриваємо кришку і даємо варення охолонути.

8. Остигнуло варення можна відразу подавати до столу або залишати на зберігання в стерилізованих банках.

  • Слива - 1 кілограм
  • Цукор - 600 грам
  • Волоський горіх - 100 грам
  • Какао - 1 Ст. Ложка
Щоб приготувати варення зі слив в мультиварці, бажано спочатку вибрати сливи помягче і свіжіше. Хоча якщо ви любите, щоб варення було якомога більше густим, можна обійтися і жорсткими плодами. Розглянемо рецепт покроково:

1. Моєму сливи в холодній воді. Розриваємо їх руками або розрізаємо на половинки ножем, щоб позбутися від кісточок.

2. Далі слід закинути сливи в чашу мультиварки, засипати весь цукор і залити воду.

3. Варення будемо готувати в режимі"Гасіння" або режимі"Суп" - в залежності від моделі мультиварки. Ставимо таймер на 40 хвилин.

4. Під час готування час від часу відкриваємо кришки і помішувати варення.

5. Волоський горіх обливаємо кип'яченою водою, щоб легше було позбутися від шкірки. Шкірка надає гіркоту смаку, тому вона нам не потрібна.

6. В останні 10 хвилин готування закидаємо в мультиварку ложку какао і волоський горіх. Розмішуємо їх.

7. Коли таймер виключиться, відкриваємо кришку і даємо варення охолонути.

8. Остигнуло варення можна відразу подавати до столу або залишати на зберігання в стерилізованих банках.

Схожі рецепти