Варення з слив в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас вдома стоїть мультиварка, гріх не скористатися таким корисним приладом. Нижче буде представлений рецепт приготування варення зі слив в мультиварці.
Щоб приготувати варення зі слив в мультиварці, бажано спочатку вибрати сливи помягче і свіжіше. Хоча якщо ви любите, щоб варення було якомога більше густим, можна обійтися і жорсткими плодами. Розглянемо рецепт покроково:
1. Моєму сливи в холодній воді. Розриваємо їх руками або розрізаємо на половинки ножем, щоб позбутися від кісточок.
2. Далі слід закинути сливи в чашу мультиварки, засипати весь цукор і залити воду.
3. Варення будемо готувати в режимі "гасіння" або режимі "суп" - в залежності від моделі мультиварки. Ставимо таймер на 40 хвилин.
4. Під час готування час від часу відкриваємо кришки і помішувати варення.
5. Волоський горіх обливаємо кип'яченою водою, щоб легше було позбутися від шкірки. Шкірка надає гіркоту смаку, тому вона нам не потрібна.
6. В останні 10 хвилин готування закидаємо в мультиварку ложку какао і волоський горіх. Розмішуємо їх.
7. Коли таймер виключиться, відкриваємо кришку і даємо варення охолонути.
8. Остигнуло варення можна відразу подавати до столу або залишати на зберігання в стерилізованих банках.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Какао - 1 Ст. Ложка
1. Моєму сливи в холодній воді. Розриваємо їх руками або розрізаємо на половинки ножем, щоб позбутися від кісточок.
2. Далі слід закинути сливи в чашу мультиварки, засипати весь цукор і залити воду.
3. Варення будемо готувати в режимі "гасіння" або режимі "суп" - в залежності від моделі мультиварки. Ставимо таймер на 40 хвилин.
4. Під час готування час від часу відкриваємо кришки і помішувати варення.
5. Волоський горіх обливаємо кип'яченою водою, щоб легше було позбутися від шкірки. Шкірка надає гіркоту смаку, тому вона нам не потрібна.
6. В останні 10 хвилин готування закидаємо в мультиварку ложку какао і волоський горіх. Розмішуємо їх.
7. Коли таймер виключиться, відкриваємо кришку і даємо варення охолонути.
8. Остигнуло варення можна відразу подавати до столу або залишати на зберігання в стерилізованих банках.