Рецепт Варення з рожевої черешні з ваніллю фото

Варення з рожевої черешні з ваніллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Черешня
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Літні
Солодке, Заготовки, Варення

Прийшов час ягід і фруктів. І черешня - одна з перших на нашому столі. Звичайно, вона смачна і корисна в натуральному вигляді, але яке варення виходить з черешні! десерт чудовий.

Варення з черешні - чудовий десерт, ароматний і надзвичайно смачний. Готується просто. Ягоди слід помити, видалити черешки і кісточки. Після - засипати цукром, перемішати і поставити на плиту. Якщо у вас черешня відразу не пустить сік, то є сенс приготувати сироп з цукру і води. Цим сиропом залити ягоди і варити варення.

  • Черешня - 1, 2 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
  • Ванільний цукор - 5 грам
варення з рожевої черешні з ваніллю - фото крок 1
Черешню ретельно помийте, видаліть хвостики. Відберіть зіпсовані плоди.
варення з рожевої черешні з ваніллю - фото крок 2
Видаліть у черешні кісточки. Погодьтеся, що десерт з кісточками не надто приємний.
варення з рожевої черешні з ваніллю - фото крок 3
Перекладіть черешню в каструлю з товстим дном або в таз. Чиста вага черешні після всіх маніпуляцій склав 1 кг 200 грам.
варення з рожевої черешні з ваніллю - фото крок 4
Всипте цукор. Якщо ваша черешня відразу не пустить сік, то потрібно зварити сироп з цукру і води. З 1 кг цукру досить однієї склянки води.
варення з рожевої черешні з ваніллю - фото крок 5
Акуратно перемішайте черешню з цукром. Моя ягода відразу пустила багато соку. Поставте каструлю на плиту, доведіть варення до кипіння, варіть на невеликому вогні 20 хвилин і вимикайте. Після зніміть піну, що утворилася. Дайте постояти варення 4-5 годин і знову варіть 20-25 хвилин. Знову зніміть піну, додайте ванільний цукор, перемішайте.
варення з рожевої черешні з ваніллю - фото крок 6
Гаряче варення розлийте в стерилізовані банки і закатати кришками. Зберігайте в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти