Рецепт Варення з полуниці з ваніллю фото

Варення з полуниці з ваніллю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Ваніль, Полуниця
На швидку руку
Солодке, Заготовки, Варення

Ви любите ароматне варення? А якщо доповнити природний запах ягід ваніллю? На мій погляд, вийде дивовижний тандем, від якого просто неможливо відірватися. Запам'ятовуйте рецепт!

У мене невелика кількість ягід, так як заготовка не на зиму, а на перших порах. Вона прекрасно зберігається в холодильнику в стерилізованої баночці. При необхідності збільшуйте норму ягід пропорційно з цукром. Давайте я розповім, як приготувати варення з полуниці з ваніллю.

  • Полуниця - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Стручок ванілі - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
1
Полуницю вимийте, видаліть хвостики і обсушити. Щоб ягода краще віддала сік, засипте її цукром і залиште в холодильнику на ніч (якщо час дозволяє).
2
Викладіть полуницю в сотейник, додайте сік лимона і ваніль. Поставте на вогонь.
3
Якщо ви любите рідке варення, досить проварити ягоди хвилин 10 після закипання. Якщо вам до смаку більш густе варення, то збільште час до 1 годину.
4
Остудіть варення, викладіть в баночку і приберіть в холодильник.

Схожі рецепти