Варення з полуниці з ваніллю
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите ароматне варення? А якщо доповнити природний запах ягід ваніллю? На мій погляд, вийде дивовижний тандем, від якого просто неможливо відірватися. Запам'ятовуйте рецепт!
У мене невелика кількість ягід, так як заготовка не на зиму, а на перших порах. Вона прекрасно зберігається в холодильнику в стерилізованої баночці. При необхідності збільшуйте норму ягід пропорційно з цукром. Давайте я розповім, як приготувати варення з полуниці з ваніллю.
- Полуниця - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Стручок ванілі - 1 штука
- Лимон - 1 штука
1
Полуницю вимийте, видаліть хвостики і обсушити. Щоб ягода краще віддала сік, засипте її цукром і залиште в холодильнику на ніч (якщо час дозволяє).
2
Викладіть полуницю в сотейник, додайте сік лимона і ваніль. Поставте на вогонь.
3
Якщо ви любите рідке варення, досить проварити ягоди хвилин 10 після закипання. Якщо вам до смаку більш густе варення, то збільште час до 1 годину.
4
Остудіть варення, викладіть в баночку і приберіть в холодильник.